bugün

şia mezhebinin sapkınlıkları

islam dünyasının inandığı Kuran'ı kerime eksik demeleri.

hz.Ali'ye ululuk bahşetmeleri daha aşırılarının hz.Ali'nin (haşa) allah olduğunu söylemesi.

Kuranı kerimin açık bir şekilde tenesüh dünyaya bir daha gelinmeyeceğini belirtmesine rağmen reenkarnasyon inancına sahip olmaları.

şia kaynakları ile konuşmak en güzeli olacak aslında bu sapkınlıklar için...

görsel

ilk başta hafif giriliyor konuya. insanlar birden bire çarpılmasın ve siteyi kapatmasın diye. itikat olarak bozuk olanlar tabi tehlikeyi fark etmiyor. son 20 yıldır süren Türkiye'yi şii'leştirme operasyonu son sürat devam ediyor. inşallah müslümanlar olarak uyanık olup gerçekleri öğreneceğiz.

görsel

işte şia'nın haşa kuran eksik dediği ve hz.osman'ın kurana dahil etmedi dediği sözde ayeti. Şimdi tarafları bırakarak objektif bir şekilde konuyu ele aldığımızda çok fazla zorlanmıyoruz gerçeği kavramak için. hz.Osman döneminde yüzlerce sahabe var hz.ali r.a de bu sırada hayatta. Hz.Osman r.a böyle bir tahrifatta bulunsa tüm müslümanlar ayağa kalkmaz mıydı? Sen Allah'ın kelamını değiştiremezsin diye karşı çıkmazlar mıydı? Tabi ki karşı çıkarlardı en başta canı pahasına Hz.Ali dikilirdi karşısına.

görsel

işte yavaş yavaş işin rengi dahada koyulaşmaya başlıyor. Hz.Ali r.a velayetini inkar edenlerin dinden çıkacağını ve Ali'nin velayetini kabul edenlerinse en hayırlı insanlar olduğu söyleniyor. Daha bunun gibi yüzlerce şia hadisine denk geldim. işte nasrallah ve mehdi ordusu'nun lideri şia Mukteda El Sadr'ın verdiği "Sünnilerin katli vaciptir kanları helaldir silahlanın ve gördüğünüz sünnileri öldürün" fetvalarının ardında bunlar gizli.

işte şimdi aşağıdaki görsele çok dikkat...

görsel

"Allah Mahmmud'dur bende Muhammed'im. Allah el ali'dir bu da Ali'dir."

Bunun açıklamasını yapmak üstüne bir yorumda bulunmak imkansızdır. Aklı olan herkes burada ne söylendiğini bilir. Site türkiye'de şia hareketine katkı sağlamak için kurulmuş ve "ehlibeyt sevdalıları" gibi isimler kullanarak masum görünmektedir. Sünni amelde olan ancak akide olarak çok fazla bilgi sahibi olmayan kardeşlerimi uyarırım.

görsel

Yine bir şia hadisine göre deniyor'ki "And olsun ki seni inkar eden bana iman etmemiştir" Yukarıdaki uydurma "ayette" geçen velayeti inkar edenlerin iman etmediğini söylüyor şia ve buradan şunu anlıyoruz. Hizbulşeytan adı ömer-osman-ebu bekir ve ayşe olan ıraklı sünni çocukları katlederken onların zaten kafir olduğuna cevaz veriyordu.

görsel

Bunun içinde bir açıklama yapmaya gerek yok. Hz.Ali'yi resul ile bir tutuyorlar hatta (haşa) ilah ilan ediyorlar. konu olan görselde Yukarıdaki açıklamada "bu hadislerin sırrını Allah ve ehli beytten başkası bilemez demelerinin sebebi de budur.

görsel

görsel

şia kaynaklarına göre Hz.Ali nin mucizesi

--spoiler--
“ ... Dünyaya geldiğinde ona baktım. Tıpkı bir güneş gibi parlıyordu ve yere secdeye kapanmış şöyle söylüyordu : Şehadet ederim ki Allah birdir ve şehadet ederim ki Muhammed onun resuludur ve şehadet ederim ki Ali Resulullahın vasisidir. Nübüvvet Muhammed ile sona erecek ve vasilik de benimle sona erecek ve ben müminlerin emiriyim...”

( Ravzat ul Vaizin c1 sf79 )
--spoiler--

Şia hz.Ali'yi veliyullah yapmak için elinden geleni yapmış aşağıdaki dahada ilginç...

--spoiler--
Şeyh Sadûk , Enese bin Malikten şöyle rivayet eder...

“ Ebu Zerr bir gün resulullah saa in mescidine gelerek dedi ki ; Dün gördüğüm şeyi ömrüm boyunca görmedim. Dediler ki ; Dün ne gördün? Şöyle dedi ; Dün Resulullah saa i gördüm. Ali nin elinden tutarak Baki mezarlığına doğru gittiler. Bende onları izledim . Mekkelilerin mezarlarına doğru gittiler. Babasının mezarının yanına giderek iki rekat namaz kıldı ve kabir açıldı. Abdullah mezardan çıkarak oturdu ve dedi ki : Şehadet ederim ki Allah birdir ve Muhammed onun resuludur. Ona dedi ki : Senin velin kimdir ey babam ? O da dedi ki : Kimdir ey oğlum? Buyurdu ki : Senin velin işte bu Ali dir. Dedi ki : Ve şehadet ederim ki Ali velimdir. Buyurdu ki : şimdi mezarına geri dön...

sonra annesinin mezarı başına gitti ve orada babasının mezarının başında yaptığını yaptı. Mezar yarıldı ve annesi Âmine dedi ki : Şehadet ederim ki Allah birdir ve şehadet ederim ki sen Allah ın peygamberi ve resulusun. Dedi ki : Senin velin kimdir ey anam ? Kimdir ey oğlum diye sorunca buyurdu ki : işte bu Ali bin Ebu Talip dir. Dedi ki : Ve şehadet ederim ki Ali velimdir . Buyurdu ki : Şimdi mezarına geri dön...

Ebu Zerr bunları anlatınca onu yalanladılar ve boğazına sarıldılar. Dediler ki : Ey Resulullah ! Bugün sana iftira atıldı. Buyurdu ki ; Ne oldu ? Dediler ki : Ebu Zerr senin hakkında dün vuku bulan olayı anlattı . Resulullah saa buyurdu ki : Yerin taşıdığı ve göğün gölgelediği insanların içinde Ebu Zerr den daha doğru konuşan biri yoktur...

( ilel uş Şerayi c1 sf. 176,177. Ebu Zerr e neden en doğru konuşan denildiği bâbı...)
--spoiler--

görsel

görsel

“Her kim iman edilmesi gerekenleri inkâr ederse bütün ameli boşa gider ve bu kimse ahirette ziyana uğrayanlardan olur.” (Maide, 5)

Bakın şia yukarıdaki maide suresi 5.ayeti nasıl açıklamış.

"her kim ali'ye karşı kafir olursa demektir. ve ali imanın ta kendisidir."

görsel

Gördüğünüz gibi şia git gide daha ileri gidiyor...

görsel

"Artık kimse seni din konusunda yalanlayamaz. Din Ali bin ebu talib aleyhisselam'ın velayetindedir. Hatta o haktır ve hakkın hakkıdır."

Yukarıda bu girizgahı yapan şia daha sonra en büyük bombayı patlatıyor.

"ey halk! rabbinizden hakk ile bir resul gelmiştir. Öyleyse iman edin ki sizin için hayırlıdır." "Yani Ali'nin velayeti ile gelmiştir eğer karşı çıkarsanız onun velayetine gökler ve yer allahındır!"

işte Hz.Ali r.a'ı Allah'ın arslanını haşa ilah ilan ettikleri bölümlerden biride bu yukarıdaki şia kaynağıdır. Ayrıca bu nusayri şia'sı kaynağı değil bizzat iran şia'sı kaynağıdır.

görsel

yukarıdaki görselde ise "Allah peygamberine şu ayeti nazil etti: "Sana vayholunana sıkıca sarıl. Şüphesiz sen sıratı müstakim (doğru yol) üzeresin. imam buyurdu ki şüphesiz sen Ali'nin velayeti üzeresin. Ve ali sıratı müstakim."

görsel

--spoiler--
“Resulullah sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem şöyle buyurdu: Göğe miraca çıktığım zaman gördüğü bütün kapılara,perdeler,ağaçlara,yapraklara ve odalara Ali aleyhisselam’ın adı yazılıydı. Ali aleyhisselam’ın ismi her şeye hatta güneşin yüzüne ve aya , suya ve taşlara yazılmıştır.”
--spoiler--

Ali'nin ilahlığına gönderme yapılan bir başka şia yalanı.

bende diyordum bu Şia'lar beyinlerini nerede yıkatıyor... Aliyenveliyullah adlı siteyi bulunca kaynağını buldum neyse'ki korumamız vardı da beynimizi yıkatmadık. inanın 13-14 gündür her boş kaldığımda okuyordum ve şok oluyordum. evde pc de okuduklarımı ekran alıntısı yaptım ama telefonda okurken yapamadım. neyse devam...

görsel

--spoiler--
Dediler'ki ali yücelmiş dedim'ki asla

şüphesiz yücelik Ali ile yücelmiş
--spoiler--

Bunlar not aldığım birkaç sapkınlıktı daha fazlası var. ama onlar bir başka yazıda işleyeceğim.

birde son olarak sadece görselle bir konuya değinmek istiyorum.

görsel

görsel

Okuyanlara teşekkürler.

ek: kullandığım tüm kaynakların adresi http://aliyyenveliyullah.com/indexx.htm adlı sayfadır. Sizlerde buradan tamamını okuyabilirsiniz. Tabi itikadınız bozulmadan inşallah.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar