bugün

edinburgh

Edinbra şeklinde okunan iskoçya başkentidir, gelelim gezi notlarına:

Genel itibariyle tarih kokan, kendinizi braveheart film stüdyosunda hissedeceğiniz detaycı bir gezici değilseniz 3 günün yeteceği bir şehir. Konaklama konusunu festival zamanı değilse(sanırım ağustos ayı) rahatlıkla internetten bütçeye uygun hotel&hostel şeklinde halledebilirsiniz. Haziran ayı olmasına rağmen montla üşüdüğümüz zamanlar oldu. 'Aa güneş yaktı' dedikten yarım saat sonra yağmur yediğimiz de.

Aksan abartıldığı kadar değilmiş, sadece farklı. Bastırılan r ler ve sertlik doğruymuş ama. istiklal caddesi nin iskoç versiyonu royal mile(high street) en eğlenilesi yer oldu. Aralarda bulabileceğiniz küçük kafe barlar cidden hoştu. Hediyelik eşya işini ve günlük yemek işini burada halledebilirsiniz.

Castle görülmesi şart yerlerden birkaçı olduğu için gitmek farzdı. Giriş £16 for adult, tabiiki çok farklı ama değer mi tartışılır. Ancak scotch whisky experience adlı kalenin hemen dibinde olan müzemsi yer £13 giriş ile 4-5 çesit scotch malt viskileri deneyebileceğiniz ve scotch viski nasıl yapılır görebileceğiniz mekan.

Grassmarket&cowgate ise pubların clubların bulunduğu alan, eğlencenin su yerine alkol götürdüğü desek daha doğru lakin vakit itibariyle analiz etmek zor. Adlarını hatırlamadığım güzel publar mevcut. Princess street ise alışveriş caddesi.

Kara yolunu uçak fobiniz yoksa seçmeyin, londra edinbra uçak 1 saat ve 2 hafta öncesinden easyjet ile çok uyguna ayarladık.

Kişisel notlar:

çok tarihi aynı zamanda fazla turistik.
iskoç kızlar güzel değil.
insanı ingilizler e göre daha sıcak.
William wallece onların atatürk ü değilmiş.
ingilizleri cidden sevmiyorlar, eylül de bağımsız olabilirler.
Azcık tuzlu.
Kesinlikle gezilesi görülesi.
Gayda sesi canlı daha etkileyici.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar