bugün
- hem maddi dünyaya tapmak hem de mesih'i istemek4
- youtuberların ideolojileri7
- abdullah öcalan ın cinsel ihtiyaçları3
- pazar günü sözlükte takılan asosyal ezik14
- bik bik'in mutfağına konuk olmak16
- arkadaşlar artık kombinlerinizi görmek istemiyoruz41
- libidosu yükselen erkek neden sarılmak ister3
- sosyal medya toplumun baş belasıdır5
- israil'in hizbullah yeraltı merkezini patlatması6
- tora'ya göre musa rabbi eleştirebilir2
- kravatlı yobaz3
- benekli mayo2
- zikzak çizerek rampa çıkmak2
- mesih düşmanı cinli türk ateistleri27
- flörtöz erkek iticiliği12
- balkonda beyaz atletle oturma keyfi6
- 21 yy da osmanlı'yı övmek3
- usame bin ladin3
- hakan çalhanoğlu2
- bedellici erkekle evlenir misiniz3
- şafak saymak3
- sabahları nefret edilen şeyler7
- birgün tv2
- sabah aynaya bakarken akıldan geçenler5
- istanbul'un naif hafızasının ressamı acemyan3
- dini baskılar ve kadın düşmanları2
- deccal'in tarikat şeyhi olma ihtimali2
- inanmak teslimiyetçi bi külte tabi olmak değildir3
- rakı4
- türkiye9
- arkadaş2
- pazarcıların seçtirmemesi5
- dilbigisisi en iyi olan yazar20
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri34
- pazar sabahı3
- tadelle2
- 12 eylül 2026 konyaspor trabzonspor maçı3
- günün şarkısı2
- futbol3
- süper lig2
- trabzonspor2
- anın betimlemesi2
- dibek kahvesi2
- anın görüntüsü21
- bir gay yakışıklı bir erkeği nasıl tavlayabilir3
- islamda namaz yoktur14
- ben üşümem6
- bir insanı tanıma yöntemleri3
- yaşam enerjisi veren şeyler4
- boyumun 2 cm kısalması28
bugün öğrendiğim ve garip bir his içine girdiğim hede.
hede diyorum, çünkü bu bi sorun mu, hastalık mı, geçici bir şey mi, neden olur bilemiyorum. çünkü araştırdığımda da okuyacak hal bulamadım. zaten pek çok zaman da böyle oluyordu. uzunca bir yazı okurken bir süreden sonra bulanık görme, anlayamama, konsantrasyonun bozulması, farkında olmadan bir satırı bir daha okuma gibi problemler oluyordu.
üstelik pek çok kez otobüs numarasını yanlış görüp bindiğim de olmuştu, bir çevreye girince tanıdık olanları görememek, aranan bir şeyi göz önünde olmasına rağmen görememek, ayrıca ilkokulda kopya çekememek..
hızlı okuma kursuna kayıt olunmasına rağmen egzersizleri yapamamak, gözün çabuk yorulması, vesaire vesaire...
bunların hepsinin nedeni astigmat imiş. demek psikolojik bir problem yokmuş.
kalıtsal bir şey olduğundan doğrudan bir tedavisi de yok. gözlük kullanmak gerek. ancak gözlüğü hiç bir biçimde kullanamam, daha doğrusu kullanmak istemem, yakışmaz... ne yapacağımı bilemiyorum.
lens desen ayrı bi dert.
gerçekten ne yapacağımı bilemiyorum. üstelik konumum gereği çok okumam gerek. durum karışık...
hede diyorum, çünkü bu bi sorun mu, hastalık mı, geçici bir şey mi, neden olur bilemiyorum. çünkü araştırdığımda da okuyacak hal bulamadım. zaten pek çok zaman da böyle oluyordu. uzunca bir yazı okurken bir süreden sonra bulanık görme, anlayamama, konsantrasyonun bozulması, farkında olmadan bir satırı bir daha okuma gibi problemler oluyordu.
üstelik pek çok kez otobüs numarasını yanlış görüp bindiğim de olmuştu, bir çevreye girince tanıdık olanları görememek, aranan bir şeyi göz önünde olmasına rağmen görememek, ayrıca ilkokulda kopya çekememek..
hızlı okuma kursuna kayıt olunmasına rağmen egzersizleri yapamamak, gözün çabuk yorulması, vesaire vesaire...
bunların hepsinin nedeni astigmat imiş. demek psikolojik bir problem yokmuş.
kalıtsal bir şey olduğundan doğrudan bir tedavisi de yok. gözlük kullanmak gerek. ancak gözlüğü hiç bir biçimde kullanamam, daha doğrusu kullanmak istemem, yakışmaz... ne yapacağımı bilemiyorum.
lens desen ayrı bi dert.
gerçekten ne yapacağımı bilemiyorum. üstelik konumum gereği çok okumam gerek. durum karışık...
Gündemdeki Haberler