bugün

corporate basketball league

finaline doğru gidilen lig. çeyrek final serileri tam anlamıyla cadı kazanı gibiydi.

Pirelli-digiturk
çeyrek finalin çekişmesiz geçen tek serisiydi. pirelli digiturk'ü 2-0 ile geçti.

dhl-istanbul ecza odası
istanbul ecza odası top 16'da sürpriz yapıp turkcell'i eleyerek gelmişti çeyrek finale. çeyrek finalde de dhl'i ilk maçta 52-51 ile geçtiler. ikinci maçta tam seriyi geçtik derlerken dhl bulduğu son saniye basketiyle maçı uzatmaya götürdü ve uzatmada maçı kazanarak seriyi 1-1'e getirdi. yarı finalisti belirleyecek son maçta ecza odası skor 61-61 iken 20 saniye kala topu çaldı boş turnikeyi kaçırdılar dönen topta dhl sayıyı buldu maçı 63-61 kazanarak yarı finale çıktı.

iş bankası-odeabank
son iki yılın finalisti iş bankası ile bu sezonun flaş takımı odeabank biraz da kura şanssızlığıyla çeyrek finalde eşleştiler. bana kalırsa iki takımın da hakkı minimum yarı finaldi. serinin ilk maçında odeabank fırtına gibi esip 94-69 mağlup etti iş bankası'nı. ligi yakından takip edenler için biraz şok edici oldu. iki takımın da birbirlerini yenebileceğini tahmin ediyordu herkes ama bu kadar fark olmasını beklemiyorlardı. ikinci maç iş bankası kalitesini gösterdi ve maçı 80-72 kazanıp seriyi 1-1'e getirdi. son maç ise tam bir final havasında geçti. iş bankası 10 sayı geriden gelip maçı uzatmaya götürmeyi başardı. uzatmada da odeabank'ı 69-65 yenerek yarı finale çıktı.

deloitte-pwc
geçen senenin şampiyonu pwc ile üçüncüsü deloitte çeyrek finalde karşılaştılar. bu sezon biraz düşüşteydi pwc. deloitte ise tam tersi iyi bir sezon geçirdi. buna rağmen serinin ilk maçını biraz tecrübesiyle 55-53 kazanıd pwc ve seride 1-0 öne geçti. ikinci maçı deloitte 64-56 alarak seriyi 1-1'e getirdi. son maç yine final havasında geçti. baştan sona başabaş geçen maçta pwc son hücumda sayı bulamadı ve deloitte maçı 53-51 seriyi de 2-1 kazanarak yarı finale çıktı.

yarı finalde pirelli dhl ile, iş bankası ise deloitte ile eşleşti. ilk yarı final serisi oynandı ve bitti diğeri bugün başlayacak.

pirelli-dhl
pirelli dhl'e iki gömlek fazla gelince bu seri de uzun sürmedi ve seriyi 2-0 ile geçerek finale çıktı.

iş bankası-deloitte
yarı finalin çekişmeli geçmesi beklenen serisi. favori iş bankası ama deloitte çok genç ve yetenekli bir takım. bana kalırsa bu seriden gelen takım finalde pirelli'yi yenecektir.

edit: yarı finalde deloitte'u geçen iş bankası finalde de pirelli'yi geçerek şampiyon oldu. üçüncülük maçını ise dhl kazandı.