bugün

ayrılık deneme

Son kez sevmelere gelmiştim.. Nasıl başaracaksın dediğinde o bana kalsın dedim.. Anlamsızca baktığında, beyninden geçenleri aslında anlamamış gibi yaptım.. Genelde böyle olmaz mı?? Anlamamış gibi yapmak .. Bal gibi eşek gibi anladığımızı bile bile anlamamazlık.. Nasıl sıcak burası camı açtığımda, elimi tutuyorsun , terli ve soğuk. Elinde ki terden anladım sitreslisin ve endişenlerin öyle fazla ki..

Kendi dertlerimi bırakalı öyle çok oldu ki, hep senin dertlerin aramızda ve yaşamının önemi.. Sıkıldım biliyor musun? Dertlerin sıkıldım, dertlerinin bitip, yaşamın bitmesinden öyle korkuyorsun ki... Bir dert bitince yenisini koyman saniye sürmüyor.. Montumu da çıkardım.. Boynumdan kokluyorsun.. Harika gibi bir şeyler ağzında, bakışların nasıl dalgın, nasıl bulanık.. Nasıl da aldanmışım diyorum kendi kendime.. Bu gizemin mutlak bir melankolik durum olduğunu nasıl anlamadım ve bu gizemin aslında bir bok gizem olmadığı, düpedüz bu adamın kaçık olduğu.. Ah işte AŞKIN ALACAKARANLIĞINA girince tutulursun en hastasına...

Bir boşluk ortasındayım şimdi. Sigaramı yakıyorum ve ona demek istediğim ve anlatmak istediğim hiç bir şey olmadığını fark ediyorum..

Zamanımın azlığını hatırlıyorum.. O güçlü duran yapısında ki hasta adama bakıyorum ne çok sevmişim bu adamı.. Hiç bir şeyi esirgemeden nasıl yaşanmış bunca şey diye iç geçiriyorum.. Seni büyütemem arık diyorum .. Nedenlerim var , yorgunum artık çok yorgunum ve büyütmem gereken başka varlık var içimde..

Aynı korkuyla bakıyorsun ve müthiş yağmur yağıyor diyorsun.. Evet sevgilim müthiş yağmur var ve sen merak etme sen kendinle ol ve yürü kendi hayatına ben hayatımın zaten efendisiyim diyorum..

Gidiyorum buralardan diyorsun..
Sana "geber" diyorum .Ama içimden hoşcakal yağmur kokulu adamım diyorum, hoşcakal..