bugün

14 mart

bayram gelmiş neyimeeee....

evet dostlar bugün tıp bayramı. osmanlı devleti'nde tıp mektebinin açılış günü olarak bilinen ve kutlanan bir bayramdır bu bayram. bazılarının zannettiği gibi sadece doktorların değil bütün sağlık çalışanlarının bayramıdır.

bayram dediğinde ne olur? mesela coşku olur, kutlama olur, huzur olur, mutluluk olur di mi? peki bizde ne var?

1- hükümetin uygulamaya çalıştığı, özünde mantıklı ama siyasi emellere alet edildiği için çoğunlukla popülist yaklaşımlar sonucunda özellikle son on yılda sağlık sektörünün çalışanları toplum önünde açık hedef haline getirilmiştir. Maaşların miktarından tutun da çalışma saatlerine kadar her şey sabim'e şikayet edilebilmektedir.

2- sağlık çalışanlarına yönelik sözlü, fiziki ve psikolojik şiddet hepinizin malumudur. daha çok yeni, şırnak'ta bir aile hekiminin sözleşmesi kaymakamın karısını evinde muayene etmediği için sudan bahanelerle feshedilmiştir. bu tip uygulamaların cezasız kalması da ayrıca üzücüdür.

3- her iş ne kadar yapana zor ise sağlık hizmeti de bu hizmeti verene zordur. dolayısıyla sağlıkla ilgili kararlar alınmadan önce siyasi yaklaşımlar gözetilmiş fakat bu mesleklerde çalışanların görüşleri sorulmamıştır.

dolayısıyla bugün, 14 martta, mutlu olup eğlenmemiz gereken bayramımızda pek çok doktor arkadaşım g(ö)revdedir.