bugün

çocuğum iki ekmek almaya gitmişti yalanı

gezi protestolarında vefat eden (bkz: berkin elvan) 'ın ailesinin yalan açıklamasıdır.
bahsedilen 15 yaşındaki berkin elvan aslında gezi protestolarına katılıp ve bunu bir oyun sanıp ailesi tarafından izin verilerek katılmıştır. şimdi burada suçlu aranıyorsa suçlu ailesidir.
haydi onu da geçtim, varsayalım ki gerçekten ailesi doğruyu söyledi; ailesinin gezi protestolarına rağmen çocuğunu ekmek almaya yollaması zaten ayrı bir sorumsuzluk ve suç teşkil ediyor. zaten burada ailesinin baş başına büyük bir sorumsuzluğu mevcut iken suçu devlete atmak izbelikten başka bir şey değildir. amerika'da olsaydı şayet bu açıklamaya rağmen ailesinin ceza alma ihtimali yüksekti. gel gelelim türkiyemiz'de rahatça ortalığı karıştırıp bu şekilde demeç verebiliyorsun, çünkü bir yaptırımı yok.

edit: şimdi siz inanıyor musunuz gerçekten ailesinin; vay benim oğlum, ben onsuz yapamam demelerine? annedir üzülür ona lafımız yok lakin yalan atıp oğlunun üzerinden rant sağlamak aşşağılık insanlar kategorisine girer.

edit2: o gün, o saatte ortada fiili bir protesto varken oğlunu ekmek almaya yollayanı savunan arkadaşların; "o zaman tecavüzcülerde sokakta dolaşıyor o zamanda hiç dışarıya çıkmasın" tabirleri gerçekten çok komik ve alaycı oluyor.

edit3: ne oldu hala bu konuyu savunabiliyorsunuz di mi? çarptırıp ama 15 yaşındaki çocuk öldü ya problemimiz bu? diyerek hala samimiyetsizliğin dibine vuruyorsunuz değil mi? komik ve acı.

9 ay sonra gelen edit4;

https://www.youtube.com/w...jnik&feature=youtu.be

kriminal raporunda ekmeğe değil eyleme gittiği anlaşılmıştır.

burada çocuk elbette eyleme gitmiş olabilir buraya kadar normal fakat ölen bir evladın annesi böyle bir yalana nasıl alet olur asıl sorulması gereken bu.

edit6:
ben burada bir çocuğun öldürülmesini savunmuyorum yanlış anlaşılmasın. burada benim peşine düştüğüm konu; ölen bir evladın annesi nasıl böyle bir yalan demeç verir? bir zorlamamı var? başına silah bile dayatılsa oğlu üzerinden hangi vicdan prim yapma peşine düşer? yoksa berkinden 12 tane daha diye mi düşünüyor annesi?
© copyright 2005 - 2026