bugün

animalism

(bkz: Vampire the dark ages)'te bir disiplindir
Bu disiplin Cainite'lere hayvanlarla empati kurma,kontrol etme ,konuşma gibi yetenekler kazandırır.Genel kullanıcıları Gangrel,Nosferatu,Ravnos ve Tzimisce klanlarıdır.Ancak en çok bilinen kullanıcısı tabii ki de Gangrel klanıdır.

*Feral Speech

Animalism'e bir puan verdiğinizde Feral Speech'i kullanabilirsiniz,Feral Speech kullanana sınırlı iletişim ve sınırlı isteklerde bulunabilme olanağı tanır.

**Noah's Call
Animalism'de bir puan daha ilerlediğinizde Noah's Call da hizmetinize açılır.Noah's Call kullananın düşük frekans bir ses çıkarmasını sağlayıp atılan zarlara göre etrafta bu sesi duyan hayvanların sesin kaynağına gelmesini sağlar.

***Cowing the Beast
Animalism'de 3 puana ulaştığınızda Cowing the Beast özelliği de açılır.Özellik kullanıldığında zarlarda ulaşılan başarı oranında hedef alınan kişi kontrolunu ,cesaretini ve düşünme yeteneğini yitirir

****Ride the Wild Mind
Animalism'de bir adım daha ilerlediğinizde açılan bu özellikle gözlerine baktığınız herhangi bir hayvana kendi aklınızla beraber ruhunuzu transfer edip hayvanın kontrolunu ele geçirirsiniz.Bedeniniz "torpor" benzeri bir trans durumunda hareketsiz ve şuursuz kalır.Ancak düşünme yeteneğinizi bedeninde bulunduğunuz hayvanda sonuna kadar kullanabilirsiniz.

*****Drawing Out the Beast
Animalism'in bu basamağında Cainite, "Beast" diye tabir edilen saf şeytanlık ve kötülük üstünde mutlak bir anlama yeteneği ve kontrol kazanır.Ayrıca zarlarda kazanılan başarı oranında "Beast"i içinden alıp bir düşmanına da transfer edip "Frenzy" ye girmesini sağlayabilir.

******Quickened Unity
Bu özellikle,kullanan kişi kendi içindeki "Beast" ile bir hayvanın ruhu arasında bağlantı kurabilir.Bağlantı kurmayı başarırsa hayvanın hafızasının derinliklerindeki görüntüleri,(örneğin tanık olduğu bir cinayeti)tecrübelerini,geçmişini öğrenebilir.Ancak bir dezavantaj olarak,ne kadar uzun bağlı kalınırsa, kullanan kişinin zihni o kadar çok karışır ve hangi geçmişin kendisinin olduğunu karıştırabilir.