bugün

evde kedi beslemek

doğrusu evde insan beslemek olarak değiştirilmesi gereken durum.
Evet ne yazıkki öyledir kul köle olursunuz küçücük götü boklu hayvana. Canı isterse oyun oynar isterse kendini sevdirir isterse ortalığı dağıtır isterse duvarları kazır hatta ileri gidip buzdolabı kapağını açıp ortalığı birbirine kattığı bile görülmüştür. Çocuk kilidi kullanmak zorunda kalabilirsiniz.
Neyse efendim işin esprisini bırakalım. eğer cins kedi alıyorum ya ben diyorsanız güzelliğine göre değil bakım kriterlerine göre seçin kedinizi ama benim gibi sokak kedilerine bakıyorsanız ya sarman ankara tekir kırmasıdır ya da başka saf ırk karmasıdır.
Yemek düzenini iyi tutturmanız gerekiyor yoksa obez bir kediciğiniz olabilir düzenli şekilde tırnak kesimi ve tüylerini taramanız lazım. Eğer tüy döküntü sıkıntınız varsa en basit çözümü veterinere götürüp tüylerini kazıtmaktır. Size her konuda yardımcı olacak.
En fazla 15 günde bir banyo yaptırmanız ve 3günde bir ayaklarını silmeniz lazım evde ne kadar tozlu pis yer varsa oraya giriyorlar ve çok seviyorlar.
Kedi kumu olayından ve kokudan bıktıysanız ve evinizde ikinci bir yer tuvaleti varsa oraya kaka yapmasını öğretebilirsiniz tabi bu tuvalet sadece kedi tarafından kullanılmalı. Zamanla deliği bile tutturuyorlar. Ne koku ne de pislik kalıyor tabi ayaklar yıkanmalı bu aktiviteden sonra illaki