bugün

altın oran

Yaratıcının matematik sistemi olarak bilinen bağlantı.

ilk olarak kimler tarafından keşfedildiği bilinmemekle beraber Mısırlılar'ın ve yunanlılar'ın bu konu üzerinde yapmış olduğu çeşitli çalışmaları görmek mümkün. Öklid, MÖ 300'lü yıllarda yazdığı elementler adlı tezinde ekstrem ve önemli oranda bölmek olarak altın oranı işaret etmiştir.

Mısırlılar'ın keops pramidinde, Leonardo da vincinin ilahi oran adlı çalışmasında ortaya koyduğu resimlerde kullanıldığı bilinen altın oran Fibonacci Sayıları olarak da bilinir.

Orta Çağın en ünlü matematikçisi olarak bilinen Leonardo Fibonacci, birbiri arasında ardışık ilişki ve olağanüstü bir oran bulunduğunu düşündüğü sayıları keşfetmiştir. Evrendeki muhteşem düzenle birebir örtüşen bu sayıları keşfetmesi sebebiyle bu orana adının ilk iki harfi olan Fi sayısı denilmiştir.

Doğanın kapsadığı muhteşem düzenin parçaları olan bazı altın oran noktaları şunlardır:

insan Yüzü: Yüzümüzde altın oranı bulabileceğimiz birçok nokta vardır. Bunlardan biri Kaşlarımızın ortasındaki boşlukta, gözbebekleri arasındaki boşluğun oranıdır. Bunun gibi süt damaktaki ön iki dişin enlerinin toplamının boylarının toplamına oranı 1, 618'i vermektedir. (Standart yaratılmış bir yüz tipi için, eli yüzü dizgün diyoruz kısaca, deformasyona uğramamış da diyebiliriz)

Dna: Düşey doğrultuda iç içe açılmış iki ayrı sarmaladan oluşmaktadır ve bu sarmalların uzunluğu 34 angström, genişlikleri 21 angströmdür. 21 ve 34 sayıları fibonacci sayı dizisinde arka arkaya gelen iki sayıdır ve bunların birbirine oranı altın orandır.

Kar kristalleri: Kristallerin kollarındaki kısa uzantılarla uzunlar arasında her zaman altına orana uyan bir ölçü bulunmaktadır.

Geyik Boynuzu: Tıpkı Fillerin dişlerindeki sarmal yapılarda olduğu gibi geyiklerin boynuzlarındaki çıkıntılarda 1.618'lik altın oran bulunmaktadır.

Bunlar sadece bir kısmıdır.

Ama en önemlisi;

Kuran şehirlerin anası olarak övülen, en kutsal ve ilahi merkez olarak tanıtılan Mekkenin kuzey kutup noktasına olan uzaklığı ile güney kutup noktasına olan uzaklığının altın oranı tam olarak 1,618 yani altın orandır. Ayrıca mekke şehrinin güney kutup noktasına olan uzaklığı ile iki kutup arasındaki uzaklğın birbirine oranı da altın oranı verir yani 1, 618!

Mucize bununla bitmez; tüm insanlığın ortak yer belirleme göstergesi haline gelmiş enlem ve boylam haritasına göre de dünyanın altın oranı mekke şehrindedir.

Sadece kutup noktalarına göre değilde; siyasi düşünüşler sebebiyle 1844 yılında batılı devletlerce çizilen ve daha sonra tüm dünyanın ortak yer belirleme göstergesi haline gelen enlem-boylam ve GPS değerlerine göre de Altın oran noktasının Mekke'de bulunması başka bir büyük gerçeği de ortaya koymaktadır. insan oğlunun çizdiği çizgiler ve sınırlar dahi ilahi sınırların ve kaderin dışına çıkamamaktadır.