roose bolton

Roose Bolton, Bolton Hanesi'nin başı ve Dehşet Kalesinin Lordu

Cesur Sahabeler Jaime Lannister'ı esir aldıktan sonra Vargo hoat (keçi) Roose ve Tywin'in arasını bozmak için Jaime'nin kılıç tutan elini keser.Ancak planı işe yaramaz.Çünkü Roose Jaime'den kolunun kesilmesinden dolayı sorumlu tutulmayacağına dair ondan teminat alır.Jaime ayrılmadan önce Roose ondan Lord Tywin'e saygılarını iletmesini söyler.Jaime de ona Robb Stark'a saygılarını iletmesini söyler.
Robb Demiradamlar'dan Kuzeyi geri almak için yardım etmesini emreder.Roose, Stark'ların kaybetmesini sağlayıp ve Tywin, Walder Frey, piç oğlu Ramsey ile kuzeydeki saltanatlarını sonlandırmak için komplo kurmaya karar verir.Kuzeyin üçüncü ordusunu(kendi askerleri hariç) Duskendale saldırısı için yollar.Onların Lannister Tyrell ordularının ittifakı tarafından katledileceğini adı gibi biliyordur.Bunu kasıtlı yapmıştır.ikizlere doğru giderken Yakut Geçit'den geçişi uzun tutar ve ordunun arkasını koruyan askerlerin Gregor Clegane tarafından katledilmesine izin vermiştir.Daha sonra geçidi savunması için Nehirli askerleri bırakır ve Lordlarının öldürülmesinden dolayı Robb'a hala kızgın olan Karhold ve kendi adamlarını alır.
Kızıl Düğün sırasında , Roose soğukkanlılıkla salondan çıkmak için izin ister.Castemare yağmurarı şarkısının çalınması Frey'in misafirlere saldırması için sinyal olacaktır.Roose zırhıyla salona döner.Robb zaten oklardan yara almıştır.Roose ona yaklaşır ve canını alırken şunları söyler: " Jaime Lannister saygılarını gönderdi. "
Kalenin dışında Frey ve Bolton askerleri dost birbirleriyle dost olan Kuzey ve Nehirova birliklerini yok eder.Bu hizmet için Tywin Roose'a " Kuzeyin Koruyucusu " ünvanını verir ve Bolton Hanesini Kuzey'in azam Lord'u yapar.Böylece Westeros'un sahiplerinden biri olurlar.Ayrıca piç oğlunu varisi yapabilmesi iznini alır.

--spoiler--
Theon Greyjoy araciligiyla yapılan antlaşma sayesinde Moat Cailin'in Ramsey'e teslim olmasindan sonra Roose oğluyla buluşup Gelini Arya Stark'ı(aslnda Jeyne Poole) takdim eder.Roose oğlunun davranışlarından hiç memnun değildir.Ramsey'in çok gürültücü ve kaba birisi olduğunu düşünüyordur. Kışyarı'na gittiğinde, yağmalanmış bir kale ve iki düzine evsizin yuvası olmuş bir yer bulur.Eğer iyi hizmet ederlerse evsizlere nazik davranacağını söyler.Evsizleri Kışyarı'nın yeniden inşa edilmesinde işçi olarak kullanır, söz verdiği gibi onlara nazik davranır fakat işi bitince onlar astırır. Ramsay'in düğününde hiçbir şey yiyip içmez. Sadece Wyman Manderly'i izler. Roose'ın vaftiz kardeşi Leydi Barbey Dustin Roose'u Theon'a şöyle tanımlar: "Gördüğün gibi Roose'un hiçbir duygusu yok, çok sevdiği sülükler yıllar önce tüm tutkularını karşılıksız bıraktı.O sevmez, nefret etmez, üzülmez.Tüm bu olanlar onun için baştan çıkarıcı bir oyun.Bazıları avlar, bazıları avlanır, bazıları zar atar.Roose ise insanlarla oynar.Sen, ben, o, Frey'lar, Lord Manderly, yeni karısı, hatta piç oğlu ve bizler sadece onun oyuncaklarıyız. " Roose'un Kuzey Muhafızı olmasına rağmen kuzey lordları onu destek vermekte gönülsüzdür. Ona ilk biat edenler anne tarafında akrabaları olan Dustin ve Ryswell haneleri olmuştur. irijon'un Freylerin tutsağı olmasindan bu yana Umber Hanesinin lideri olan Hoter Fahişefelaketi de onu tanır ve Crewyn , Locke , Manderly haneleri de ona adam gonderir. Her ne kadar Stannis'e katılmış gibi gözükse de, Arnolf Karstark Roose'u destekler ve ihaneti icin uygun zamanı kollar. Yapacağı saldırı için hazırlanan Stannis Baratheon'ı karşılamak için Roose, Ramsey ve orduları Kışyarı'nda kalır. Kalede Bolton adamları şüpheli bir sekilde ölmeye baslar ve Freyler bunu yapanların eski Stark sancaktarları olduğunu söyler. Ancak cinayetlerin asıl sebebi Mance Rayder ve birkaç mızrak karısının Arya'yı özgür birakmak icin kalede karisiklik yaratmak istemeleridir. Ölümler kale içindeki tansiyonu yükseltir. Ancak Lord Manderly ölü Freylerden biriyle dalga geçince kavga çıkar ve iki taraftada ölenler olur .
--spoiler--