bugün

edinburgh

Birleşik Krallık'da gezerken gerçekten keyif alabileceğiniz sayılı şehirlerden. Uzun süre kalmadığımdan ne yapılır ne edilir diye girmeyeceğim fakat gitmeyi düşünenlere birkaç önerim olacak.
Öncelikle aksan konusunda korkmayın, öyle anlatıldığı gibi aksanları yok sadece biraz daha sert ve vurgulu. Uzun süredir Ingiltere'de yaşayan biri olarak söylüyorum daha anlaşılır. Tabi Edinburgh değilde Iskoçya'nın köylerinde durum çok farklı.
Ingiliz aksanıyla konuşmayın elinizden geldiği kadar, Iskoçya şu anda bağımsızlığını kazanma derdinde olan bir ülke, tabikide Ingilizler ile bir sorunları yok ama iki saat laf anlatabiliyorlar veya yardım edecekleri varsa etmeyebiliyorlar.
Etek giyen çok insan oluyor, dikkat çekmek için kısa etek giyen liseli Türk kızı gibi burada da erkekler mevcut hatta. * Bunlara gülmeyin, garip garip bakmayın. Fotoğraf çekmek isterseniz onlarda memnun oluyorlar bundan fakat garip garip bakınca değişik tepkiler alabilirsiniz. Tabiki 50 yaşında bi dayının mini etekle gezinmesi çok ciddiyetsiz görünüyor ama onların geleneksel kıyafeti sonuçta.
En önemli önerim özellikle kış günü gidiyorsanız, kesinlikle yağmurluk veya şemsiye, iki lat çorap, bot, kalın mont, kazak, vs. giyebildiğiniz kadar şey giyin. Gerçekten inanılmaz bir soüuk olabiliyor. Ben bana bir şey olmaz mantığıyla hareket ettim ve gerçekten soğuktan her fırsatta bir yerlere sığındım.
Kale yi kesinlikle ama kesinlikle gezin. Gerçekten çok güzel. Tabikide Türkiye de gördüğünüz tarihin yarısını göremezsiniz fakat güzel müzeler ve buram buram tarih kokusu var özellikle hapishane hücreleri çok güzel bir de manzarası. Kendinizi etek giymiş bir iskoç askeri veya kaleyi feth etmiş bir osmanlı askeri gibi hissedebilirsiniz. Hapishanede ise kesinlikle mahkum gibi hissedeceğiniz kesin. *
Viski üretilen tesislerden birini kesinlikle gezin, alkol kullanıyorsanız deneyin. Gerçekten güzel bilgiler ediniyor farklı bir tecrübe yaşıyorsunuz. Iskoç ların en ünlü olduğu yanına tanıklık etmek ve sebeplerini birinci ağızdan dinlemek güzel oluyor. Bir de eğer viski alacaksanız bu tesislerin mağazası oluyor, avm veya kale de fiyatlar fahiş oluyor 4 te 1 oranında daha uygun oluyor buralar. Tabiki şu anda pound 3.60 hiçbiri uygun değil ama direk Iskoçya'dan almak güzel bir duygu olabilir veya güzel bir hediye olabilir diye düşünüyorum.
En önemlisi kesinlikle keyif almaya bakın, güzel bir şehir. Ingiltere'de gezmekten gerçekten keyif alacağınız sayılı şehirlerden fakat sıkı giyinmeye dikkat edin çünkü soğuk gününde hazırlıksız yakalanırsanız hayata küsebilirsiniz.
Kesinlikle vatanımın bir karış toprağından bile daha güzel değildir tabikide fakat gezmekten keyif alınacak bir şehir.
Şimdiden iyi yolculuklar.