bugün

kürdistan

bölgeyi gerçeklikten uzak hayalci yaklaşımlarla ele alanların ve Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne inancı eksik olanların türkiye cumhuriyeti sınırları içerisindeki ve türkmen şehri olduğu ayan beyan belli olan bölgeyi "kürtlere verelim gitsin onları da oraya postalarız" fikriyle haklı çıkmaya kalktığı bölge. birde bunun kuzey ırakta abd desteği ile kurulmuş olanı var.

ha kuzey ırak demişken kuzey ırakta özerk kürdistan var sahi neden buradaki kürtleri oraya yollamıyorsunuz? eklektirikten sudan yeşil karttan bahsedip bölünelim gitsin demek mantıksızlıktır ve hayalciliktir. en önemlisi ihanettir...

Türkiye Cumhuriyeti devletini terör örgütü ile eşdeğer görüp "ama onlar 2000 yılında okul basıp öğretmen öldürüyor yea" diye saçma bir argümanla birde insanların bam teline dokunarak söylemek! fikrini söylemek için ucuz bir yoldur.

Devlet terör örgütü modelinde icraatlara girişemez girişse bile bu ülkede o kadar çok şerefsiz-karaktersiz var'ki "devlet kürtleri katlediii" diye uluslararası kamuoyunu 3 saat içerisinde uyandırır. Geçmişte bazı örnekleri mevcuttur. Güneydoğu da canları pahasına kimliklerini toprağa gömüp ailelerini arkalarında bırakan birçok Vatanseveri hain-katil ilan eden T.c basınıydı.

zamanında "Sürekli Aydınlık için Bir Dakika Karanlık Eylemi" diye yırtınanlar da şimdinin bu ulusalcı/bölücü tayfasıydı.

Siz neden bahsediyorsunuz allah aşkına. Yok yeşil kartlı varmış yok elektrik kaçırıyorlarmış yok bilmem neymiş. Lan devlet bunun hesabını yapar mı! Devlet olacaksan mantıklı konuşmak zorundasın. Diyeceksin ki orası benim-bizim toprağımızdır bu ülkede yaşayan herkes eşit şartlara ve aynı yaptırımlara tabidir. Elektrik faturasını ödeteceksin varsa yeşil kartı haksız kullanan hakketmeyenden alıp hakkedene vereceksin.

Birde güneydoğuyu kürtlere tahsis edip batı-kuzey-güney illerindeki kürtleri oraya yollama planını gerçekten işletebileceğine inanmak... aliş harikalar diyarında yaşamakla eşdeğerdir. Neyi nereye yolluyorsun? Uganda'da falan mısın? Avrupalısı-Amerikalısı "amannn ne yaparlarsa yapsınlar zaten orası boktan bir bölge kessinler birbirlerini" falan mı diyeceğini sanıyorsun? Mantık nerede?

Uluslararası hukuktan vatandaşlık hukukundan biraz haberdar olmak gerekiyor. Yalayıp yutmaya doktora yapmaya gerek yok. Bende Kürt denen canlıyla aynı topraklarda yaşamaktan memnun biri değilim ancak doğuyu verelim kurtuluruz mantığı bu ülkeyi 4-5 ayrı parçaya bölecek yöntemdir. Bu yöntem Sakıp Sabancı vasıtasıyla ortaya atılmıştır aynı şeyleri 1990'lı yıllarda shp'li, chp'li, sosyal demokrat, sosyalist/komünist, ümmetçi bir çok çaşıt dile getirmiştir.

Bu ülkeyi bir defa bölerseniz bu domino etkisi ile tüm kalelerinizi devirirsiniz. AKP hükumetinin almış olduğu talimatlarda budur zaten. Yugoslavya modeli, bask modeli, federasyon, otonomi... Türk milletini ankara, eskişehir, çankırı, çorum, kütahya, yozgat ve çevresine hapsedecek projedir bu ama merak etmeyin başımızdakiler de bunun için çabalıyor istediğiniz olacak. elektrik faturası, yeşil kart bilmem ne o zamanda gevelersiniz bunları.

istanbul'u, izmir'i, Antalya'yı size bırakacaklarını mı sanıyorsunuz? Siz hangi hayallerde yaşıyorsunuz? Burada bırakmazlar dediklerim kürtler değil tabi ki ya neyse. Aferin benim "milliyetçi/türkçü" kardeşime bölünelim kürtlerin hepsini diyarbekir'e yollarız biz. Zorla yollarız hatta tirenlere bindirir öyle yollarız o süper yaparız...