bugün

özgürlüklerin ve barış dolu günlerin müjdecisi güzel ülke.
Kuruluşu ile kemalist doktrinin %50'si (misak-ı milli) çökecektir. Geri kalanı için de ihvanların bol bol çalışması gerek.

TC'nin demokratik bir ülke olamayışının ilk müsebbibi Kamal'ın kurduğu rejimdir..
Bazı Kürtlerin Ütopyasıdır. Nasıl Ruslar sıcak denizleri hedefliyorsa bunlarda Kürdistan devletini hedeflemektedir ancak yine hasret yine hüsran olacaktır sonları.
şakirtlerin destek vermesiyle 2. de kurulmak üzere olan devlettir.
ah be annem kim öğretiyor sizi bu kaka lafları. bi daha duymiyim acı biber sürerim bak ağzına. cık cık cık.
utanmadan erzurum, elazığ gibi milliyetçi şehirleri de katmışlar bu sınırlara.
--spoiler--
-kürdistan derken? haritada nerdeydi o bir göstersene.
+şurda bak, ütopyanın hemen altında.
-hea, öyle desene.

--spoiler--
coğrafi tanımlama.
koordinatları işbu diyalogtan elde edebilirsiniz:

+ 1686 entry... hâlâ "hani nerede?" diyenler...

- onu anladım da abi, e hani nerede?
+ ne, nerede?
- kürdistan...
+ ha, o mu? o ebenin malum yerinde! g*t!
doğu türkistan kadar gerçektir. suan ırakin kuzeyindedir.
girmek isteyen devlet kurumu thy ile gidebilir .
ütopyanın hemen altında.
kurulması kürtlerin başta istanbul, ankara ve izmir'e göç etmesine yol açacak olan bölücü rüyası.
tüm kürtlerin ellerine pasaportları verilip, helal havayollarıyla yollanması o günün bayram ilan edilmesine neden olacaktır.

ahhhhh more nerde o günler ahhhhh. gözümün önüne geldi de o tablo neşelendim yahuuu birden. hadi hayırlısı, allahtan umut kesilmez.
eskiden kurulacağı üzerine söz atıldığında fıkrasına gülünmeyen adam etkisi yaratan, sözde devlet. ama şimdi bakıyoruz ki, gelecekte kurulması muhtemel. hele başkent Diyarbakır rüyası var ki, bu adamlara bu kadar taviz verenlerin amına koyayım dedirtir.
bir devlet değil, bir bölgedir.
olmamış, olmayan ve olmayacak olması dilenen ütopik devlet. amerika birleşik devletlerinde beyaz, siyah, uzakdoğulular, latinlerin bir arada yaşaması örneği söz konusuyken kurulma isteği anlaşılamayandır.
görsel

3 tane şalvarlının tabureler üzerindeki hayali.
ayranı yok içmeye tramvayla gider sıçmaya sözüne emsal olan kişilerin hayali. Geleceğin amerika ve israil maşası olacak ülke. Belki de hiç olmayacak ülke.
Ayrıca iranda bu isimde özerk olmayan bir eyalet vardı diye biliyorum.
olsa da olur olmasa da olur ulke hayalidir.
yine istanbul'da kalacaksınız amk. hasbelkader kurulsa kurdistan; bırakıp gidermisiniz lan türkiyeyi? neyin peşindesiniz? ne alamadığınız var şu devletten.

kaçak elektrik çekiyorsunuz parasını biz veriyoruz, otobüs taşlıyorsunuz, tamiratını biz karşılıyoruz, sokakları kapatıyorsunuz, derdini biz çekiyoruz. kendi devletiniz tahammül gösterebilir mi lan buna. insanfsızlar!
vicdanlı düşünün biraz!
kürtlerin yaygın olarak yaşadığı coğrafyadır. sınırları vardır. sadece meşruiyeti yoktur. kürtleri istemeyenler meşruiyetini istemek zorundadır. öyle göte böyle yarak.
ya kürtlerle anlaşacaksınız. ya da istediklerini verip kurtulacaksınız. o kadar.
keşke olsa da tüm batıdaki kürtleri göndersek denilen yerdir.
(bkz: ütopya)
Bu kelimeyi kullanmak istemesemde yakın gelecekte alt yapısı oluşturulmuş olan bir oluşum...
bir zamanlar adını anması suçtu. şimdi tüm azılı kafatasçılar dahi rahatlıkla hayallerini kurabiliyor.
bir zamanlar adını anması dahi suçtu. ama bölücüler, cemaatçiler ve nakşibendiler biraraya gelip göt kıllarını arkalarına alınca ismini zikretmek normal hale geldiyse de bu ülkenin vatandaşlarının nefretleri de artmaya başladı.
ben de açıkçası kurulması için somut girişimde bulunulsun diye bekliyorum. bulunulsun ki peygamber gibi adam o'na dokunmak bile ibadet dedikleri tipin gerçek yüzü bir kez daha ortaya çıksın.
bilmeyenler için;

http://tr.wikipedia.org/w...C3%B6lgesel_Y%C3%B6netimi