bugün

ms 13

dünyanın en tehlikeli sokak çetesidir. amerika los angelas da bir kaç orta amerikalı genç tarafından oluşturulan bu çetenin bugünkü üye sayısının on bini aştığı söyleniyor.
amerika yı bölgelere ayıran çete her bölgeyi üyelerine dağıtarak bölge sakinlerinden haraç topluyor, bölgede neyin ticareti yapılıyorsa ondan pay alıyor ve çetenin para kaynağını bunlar oluşturuyor.
çetenin kuralları ise çok katı. çeteye bir kez girdiğiniz de çıkmanız imkansız. dışarıya bilgi sızdırmanın cezası ise ölüm. kabul edilmek için ise güvenirliliğinizi ve cesaretinizi kanıtlamanız gerek. çete üyelerinden biri ise çeteye kabul edildiğinde 9 yaşında olduğunu ve bunun için o yaşta başka bir çete üyesini öldürdüğünü söylüyor. çete üyeleri vücutlarına "ms" dövmesi yaptırıyorlar ve heavy metal gruplarının kullandığı el işaretinin bir benzerini kullanıyorlar. los angeles sokaklarında üzerine "ms" ya da "ms 13" yazılmamış bir duvar bulmak ise neredeyse imkansız. şu ana kadar onlarca insanı öldüren ms üyeleri katliamlarıyla da tanınıyor.
fbı a bilgi sızdırdığı için daha sonra öldürülen çete üyelerinden birisi ise çetenin sahip olduğu zihniyeti şöyle özetliyor: sizin için hayatınızda sadece 3 şey önemlidir. bunlardan birincisi tanrıdır, ikincisi annenizdir, üçüncüsü ise çetenizdir. tanrınız ve anneniz için yaşarsınız, çeteniz içinse ölürsünüz.