bugün

sözlükteki kürt düşmanlığı

sözlükte kürtlere karşı nefret kusulması durumudur.

arkadaşlarım, kardeşlerim, ağabeylerim, ablalarım...
sizin zorunuz, alıp veremediğiniz nedir? bir topluluk ne diye her fırsatta bu kadar aşağılanır? ne diye sürekli "cahil, bir şeyden anlamayanlar" olarak dile getirilir?

tamam bazılarına karşı siniriniz olabilir hatta öldüresiye nefret de edebilirsiniz ama bu nefreti kürtlere değil o bölücü dediğiniz teröristlere karşı duyun, devleti elinden geldiğince sömürmeye çalışanlara, hizmet yapmaya çalışanlara engel olanlara karşı duyun.

sözlüğün içinde olduğu duruma kısa bir süreliğine de olsa elinizden geldiğince tarafsız bir gözle bakın. kürtlere karşı hakaret dolu yazılar, başlıklar dolu. artık sırf hakaret etmek için içeriksiz, saçma sapan başlıklar açan bir sürü yazar var. kendisine karşı söylense sinirden ne yapacağını bilemez duruma geleceği hakaretleri, hiç düşünmeden tüm kürtlere karşı eden yazarlar var.

ben kürt değilim, milliyetçilik duygum da birçoğunuzunkinden daha az olabilir. ama en azından kendimce sağduyulu düşünmeye çalışıyorum.

bu yazdıklarımdan sonra düşünüp, içinde olduğunuz durumun farkına varmanızı umuyorum. eğer tüm bunlara rağmen yine de içinizdeki o nefret veya kızgınlıkta en ufak bir azalma olmazsa, "ben ne yapıyorum?" diye düşünmezseniz ya sizin nefretiniz artık körelmeyecek kadar bilenmiş demektir ya da ben nefret etmeyi bilmiyorum demektir.

yanlış olan benim birilerine karşı nefret beslemiyor olmamsa, ben bu durumdan hiç rahatsız olmam. aksine hiç kimseyi üzmemiş, incitmemiş olurum. ama yanlış olan sizin dinmeyen nefretinizse, bunun sonunun nerelere varabileceğini düşünün.