bugün
- istanbul un çok pahalı olması13
- fenerbahçe gornik zabrze maçı2
- ölmeyi dilemek2
- herkes yatsın iyi geceler9
- en sevilmeyen ev işleri3
- 19 temmuz 2026 ispanya arjantin maçı61
- 1 saatte 10 bira içmek19
- tembel ve çalışmayan insan16
- kuveyt ve bahreyn de hava savunma sistemleri2
- sözlük kızlarının kombinleri20
- erkeklerin giderek feminenleşmesi11
- oğuzhan uğur12
- velvet vs nervio19
- the merich13
- cips olsa da yesek7
- oğlum çok güzel lan6
- nick vermeden bir yazara ağır hakaret etmek13
- sözlükte yazışılan kızın true çıkması14
- kasiyer kızdan hoşlanmak17
- magnum dondurmasının eskiden daha pahalı olması8
- eşeği alıp kafa iznine çıkmak7
- uzaylı görünce söylenecek ilk şey10
- velvet13
- slavko vincic15
- matbaanın gecikmesine sebep5
- 50 tl ile rolling yapmak6
- aklını yitirmek4
- horoz hayası çorbası5
- otobüste kitap okuyan insanlara bakmak3
- benzini dolarla mı alıyoruz diyen tip6
- nervio11
- kadınlar nasıl erkeklerden hoşlanırlar6
- ispanya20
- bira cips6
- atatürk e din düşmanı diyenler6
- 2026 dünya kupası25
- lale devrinde deliler gibi eğlenmek4
- arkadaşlar beni gammazlayın5
- uludağ sözlük yazarlar yüzünden bitti6
- tememda kenka nalaka10
- manifest grubu3
- ona bir şey söyle9
- kadim kültürler4
- laptop5
- oğuzhan uğur'un tutuklanması2
- manyak olmaya karar verdim9
- acıktım ben3
- aga be şarkılar5
- eski nahif sözlük kızları2
- futbol14
--spoiler--
2005 yılında paradan 6 sıfır atıldığında Türkiye ilk kez madeni 1 milyon lira yani 1 YTL ile tanıştı. O paranın 2 euroya olan benzerliği, Avrupa Birliği (AB) ülkelerini şaşırtmış, AB ülkelerinde sigara kahve makinalarında 2 euro yerine 1 YTL atılarak ürün alındığı ve sahtekarlık yapıldığı dikkati çekmişti.
1 YTLnin bir başka kopyası YTLden daha değersiz olunca bu kez benzer bir sahtekarlık hızla Türkiyede yayılmaya başladı.
1996 yılından bu yana tedavülde olan 10 Tayland Bahtı değerindeki madeni paranın YTLye olan benzerliği, sahtekarların piyasaya çok miktarda bu paradan sürmesine ve gerçek 1 YTLlerin arasında karıştırmasına neden oldu.
YTLden daha ucuz
Tayland Bahtının hızla yayılmasının temel sebebi ise değerinin YTLden çok düşük olması. 10 Tayland Bahtının YTL karşılığı yaklaşık 30 yeni kuruş. Yani 1 YTL yerine 10 Tayland Bahtı veren kişi 70 yeni kuruş kâra geçiyor.
iki ülkenin para birimleri arasındaki bu benzerliği ve değer farkını görenler son dönemde Taylanddan torbalar dolusu 10 Baht getirmeye başladı. Tayland parası, bozuk paranın çok kullanıldığı simitçiler, minibüsçüler, bakkallar aracılığıyla da hızla yayılmaya başladı.
http://www.internethaber....news_detail.php?id=100430
--spoiler--
2005 yılında paradan 6 sıfır atıldığında Türkiye ilk kez madeni 1 milyon lira yani 1 YTL ile tanıştı. O paranın 2 euroya olan benzerliği, Avrupa Birliği (AB) ülkelerini şaşırtmış, AB ülkelerinde sigara kahve makinalarında 2 euro yerine 1 YTL atılarak ürün alındığı ve sahtekarlık yapıldığı dikkati çekmişti.
1 YTLnin bir başka kopyası YTLden daha değersiz olunca bu kez benzer bir sahtekarlık hızla Türkiyede yayılmaya başladı.
1996 yılından bu yana tedavülde olan 10 Tayland Bahtı değerindeki madeni paranın YTLye olan benzerliği, sahtekarların piyasaya çok miktarda bu paradan sürmesine ve gerçek 1 YTLlerin arasında karıştırmasına neden oldu.
YTLden daha ucuz
Tayland Bahtının hızla yayılmasının temel sebebi ise değerinin YTLden çok düşük olması. 10 Tayland Bahtının YTL karşılığı yaklaşık 30 yeni kuruş. Yani 1 YTL yerine 10 Tayland Bahtı veren kişi 70 yeni kuruş kâra geçiyor.
iki ülkenin para birimleri arasındaki bu benzerliği ve değer farkını görenler son dönemde Taylanddan torbalar dolusu 10 Baht getirmeye başladı. Tayland parası, bozuk paranın çok kullanıldığı simitçiler, minibüsçüler, bakkallar aracılığıyla da hızla yayılmaya başladı.
http://www.internethaber....news_detail.php?id=100430
--spoiler--
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar