bugün

serdar turgut

http://www.aksam.com.tr/yazar.asp?a=80462,10,104

yukarıda linki olan yazıyı gözlerim büyüyerek okudum. hadi böyle düşünmesini, bu mantıkta bir insan olmasını anlıyorum. zira kendisinin de dediği gibi: "beyaz türk". ama bunu böyle açık seçik yazması da hakikaten enteresan. bir de çok kötü yazıyor afedersin. o yazıdan birkaç örnek vermeden geçemeyeceğim.

"hayatını cümle kurarak kazanan bir insan olarak hayatta ilk kez kelimelerim bitmişti." (vav, süper karizmatiksin hoca. hayatını cümle kurarak kazanıyor baksana. "yazarım ben, cümle kurarım." vay bee, neler var.)

"bu bilet fiyatlarıyla 'economy class' lafı aslında bir oximoron . orası 'economy class' filan değil, uçağın aile salonu bölümü." (oxymoron ya da oksimoron : anlamı kuvvetlendirmek için zıt kelimelerin bir araya getirildiği deyiş tarzı. ama oximoron nedir, bilemem. karizma kelime kullanacağım derdini anlıyorum; kullan peki, ama düzgün kullan bari )

"bu bölümde seyahat etmek zorunda kalınca türkiye'de yaşanmakta olan nüfus fazlası felaketinin boyutlarını anlıyorsunuz. bir uçağın içine bu kadar fazla çocuk alınması bence illegal olmalı. halkın çocukları çok yaramaz ve gürültücüler." (halkın çocukları yaramaz ve gürültücü, evet. oysa zenginlerin çocukların öyle mi ki? adeta 25 yaş olgunluğunda doğuyorlar. hem onları tuvaletleri de kokmuyor)

"hoşt dahil her türlü kovma girişimi nafile çıkıyor."(çocuklardan bahsediyor hoşt diye kovmaya çalıştığı. köpeklerden değil yani.)

"o da benim yerimi değiştirmeyi teklif etti. orta bir koltuğa oturtacakmış. ben; 'ne yani iki insan arasina mi oturacağim şimdi' diye haykırdım. 'hayatta olmaz, isteyen istediği kadar kafamı tutsun. isterlerse de öpsünler beni. her türlü cezaya razıyım, yerimden katiyen oynamam. iki insan arasında o darlıkta bana klostrofobi gelir, çığlık çığlığa bağırırım' dedim. " (evet evet, öpsünler seni. bu fikri tuttum. hem de iki insan arasında öpsünler.)

"yarın veba testi yaptırmaya da gideceğim. verem testi yaptırmaya gerek duymuyorum. onu kapmış olduğumu zaten biliyorum." (yorum yapayacağım. allah daha beterini... )