hayatta oluşun gerçekte neyi ifade ettiği

kimsenin kendini alim ilan etmediği ve sadece 'bilmiyorum, bilen varsa tartışsın anlatsın ' diyen insanın bile kibirli olmakla itham edildiği ve birbirine latince göt kası denilen seviyeye düşüldüğü bir ortamdan tiksinmenize sebep olan sorudur .
canlılığın oluşumuna dair çeşitli görüşler vardır ve abiyogenez de bunlardan biridir. vikipediadaki abiyogenez başlığını bile okumadan gelip sözlükte biri açıklasın diyeceğimi sanan insanların varlığında dünyadan tiksiniyorum(malum kkg kişisi sözlükte ingilizce bilen ve vikipedia dan haberdar olan tek insandır. abiyogenez gibi temel bir biyoloji hipotezinin varlığından haberdar olmak sadece ona özgüdür, şanı ulu ve yücedir)
benim sorduğum şey felsefi anlamda canlının tanımı nedir? gelen cevap: abiyogenez görüşünün açıklaması
bu şuna benziyor 'sözlük ahalisi sizce bilginin tanımı nedir?' gelen cevap: empirizm veya rasyonalizm görüşünün açıklamasını içeren link.

en azından biyolojik olarak entropiye karşı gelen şey canlıdır diye tanım yapabilirsin ama yok beyefendimiz/hanımefendimiz bir kez kendini kanıtlama çabasına girmeye görsün, kendisini hiç tanımayan ve günlük hayatta karşılaşmadığı yani sonuç olarak siklemeyecek bir insana bile kendi düşündüklerini aktarmayarak lise biyoloji derslerinde bile öğrenilebilecek basitlikte bir açıklamanın üstelik viki linkini atıyor bunu yapmadan önce de önüne gelen her türlü aşağılamayı hakareti eklemeyi boynunun borcu biliyor.

zaten şu yazıyı yazarken sonuna 'tanrının olmadığı varsayılan bir evrende açıklama nedir?' yazsam mı yazmasam mı diye o kadar tereddütte kaldım ki. çünkü biliyordum böyle sırf buna takılarak cevap verecek etiketleme meraklısı ön yargıyla yoğrulmuş tiplerin türeyeceğini. sanki 'hadi atayizler bunu da açıklayın' demişim gibi, yazıyı baştan sona teolojik bir argüman gibi değerlendirip bunu dini bir tartışma boyutunda algıladığı için sinirlenecek en az bir adet anti-teist çıkacağı belliydi.
hay o cümleyi ekleyen kafama sıçayım. cümleyi ekleme amacım da tamamen şudur birinin çıkıp 'arkadaşım tanrı öyle yarattı , ruh üfledi, bilinç verdi o yüzden canlı olduk' gibi klişe bir açıklama yaparak konuyu çarpıtmasının önüne geçmekti. ama bu kez de tam tersinden yanlış anlaşıldık. hala da saldırılar devam ediyor.

neyse bırakalım bu konuları, malum sözlükte önemli bir şey tartışılsın isteyince 'kendini sözlüğün en saygın kişisiymiş gibi görüp sözlüğü yüceltme derdine girmiş' oluyoruz ya.

gs beşiktaş maçı vardı sahi noldu ona tekrarlanıcak mıymış?