2015 te irtica gelecek

belki de o kadar bile sürmez. 2014 yerel seçimlerinden sonra da gelebilir. adamlar her seçim sonucu biraz daha azıp içlerinden gerçek geçenleri dışarı vurmaya başlıyorlar. olaki 2014'te %50 ve üstü alırlarsa bu gazla adamlar daha o gece irticayı ilan ederler.

hali hazırda çoğu okul düz liseden imamhatip olmaya başladı, içkili mekan sayısı azalıyor, içkili mekanlar üzerinde yoğun bir vergi denetimi var. genç kızlara türban taktırtma arttı. cemaat üniversite girişlerinde rahatça propoganda yapıp öğencileri yurtlarına itekleyebiliyor.

ülkenin rejimine ve kurucularına edilen küfür ve hakaretler diz boyu. bunu dillendirenlerin sayısı da son yıllarda iyice arttı. nerdeyse her tarikatın tvde kanalı var. ülkede yoğun bir biçimde arapça öğrenimi pohpohlanıyor. arapça bilen veya imamhatipten mezun olan birinin torpille bir işe girmesi hiç zor olmazken diğer okul çıkışlılar kendi işlerini dahi yapamaz durumuna geliyorlar. güzel sanatlar ve spor okulları ise nerdeyse can çekişiyor.

ülkede sürekli olarak türk kültürü aşağılanırken ortadoğucu suudi-vahabi kültürü özendiriliyor. ortalık imam nikahı adı altında zina edenlerle doldu. el nusra ve el kaide militanları artık her yerdeler. ülkemizin içi aşırı dinci radikallerle doldu. bunun haricinde toplumsal olarak yoğun bir baskı altındayız. gerçek milliyetçiler sırf vatanlarını savundukları ve suudiciliği reddettikleri için faşistlikle suçlanıyor. solcuların ve alevilerin durumu ise daha vahim. çoğu devlet dairesine işi düştüğünde bile korkuyla gidiyor.

devlet daireleri, yargı ve ordu tamamen hükümetin denetiminde. cemaatçi ya da akepeci değilsen ölüden farksızsın. irtica geldiğinde en önce kellesi gidecek ( hem gerçek hem mecaz) olansın.

afganistan, suudi arabistan, pakistan hiçbiri bir günde ortaçağa dönmedi. hepsi yavaş yavaş hükümetleri tarafından bu karanlığa sürüklendi. şimdi pişmanlar lakin karşı koymayarak aslında bu sürece onlar destek oldular.