bugün

ayman abdelaziz

'' o an faul yaptığım kişinin balili olduğunun farkında bile değildim '' açıklamasına rağmen faşist ve kasap ilan edilmekte olduğunu gözlemlediğim futbolcu. en azından halı sahada bir kere top oynamış biri bilir ki oyun esnasında dönen o hızlı aksiyonda bu arkadaşın dediğinin doğru olma ihtimali var. ama bu ihtimali düşünen , hemde birinci ağızdan böyle bir açıklama varken ne yazık ki yok.

esasında bir nevi ülke fotoğrafını en güzel biçimde ortaya koymuş da futbolcudur ayman. israil başlığına bir girin ve bakın. ne şerefsizliği, be teröristliği ne de bebek katilliği kalmış ve uğruna belalar döşenmiş , nefret edilen bir ülke var elimizde.

hadi empati yapalım. tamam futbol denen zımbırtı barış kardeşlik dostluk pek tabi ama bu oyun insan faktörü ile oynanıyor. böyle bir ülkenin vatandaşına bir arap milliyetçisi olarak bu adamın yapmış olduğu hareketi yapmak istemeyenlerin sayısı , üfler çikolatalı gofret sevmeyenlerin sayısından fazla değildir.

burda amacım ne ayman ın yapmış olduğu hareketi haklı gösterip '' helal olsun lan , vereydin eline bacağını '' demek ne de '' yazık oldu balili ye gül gibi çoçuktu '' şeklinde bir sonuca varmak. amacım sadece birilerinin üstlerine geçirdikleri naylondan fair play elbiseleri ile ülkenin en değerli dmc lerinden birine karşı yürüttükleri kelle avcılığına dikkat çekmek. hemde bu ülkedeki en çirkef ve futbol etiğinden bihaber yabancı oyuncu olan balili nin mazlumiyeti üzerinden yürütülen karalama kampanyasına.

ama ne olucak ki daha dün bu ülkede iki ingiliz taraftarı öldürülünce gazetesine '' sahada da dışarıda da 2-0 '' başlığını atabilicek kadar ruh hastası kişi , bugün ülke kurtarmaya soyunuyor ve o kalemlerin arkasından da bir sürü yarım akıllı koşturuyor. buna tölerans var da ayman ın minicik depiğine ne bu öfke. ne oldu ki hepimiz peygamber mi olduk.