doctor sleep

King amcanin 24 eylulde cikacak olan ve de gumbur gumbur gelen yeni romani. kitap the shining'den tanidigimiz bahtsiz cocuk danny torrance'in 40 yasindaki halini anlatacak bizlere.

kitabin konusu ise su sekilde anlatiliyor:
stephen king the shining'den danny torrance'in akibetini merak edenler icin devam niteliginde olan bu kitabi yazdi. Danny, o 'ben asla babam gibi olmayacagim' diyen insanlardan birisiydi. Fakat artik 40li yaslarda olan Danny, babasindan daha da fazla ickiye düskün bir insan haline gelmistir.

Peki Danny ne yapacakti? Stephen King onu bir hospice'te calistirmaya karar verdi cunku bu sekilde bu sekilde kendi gucunu kullanabilecek, ölüm dösegindeki hastalara yardimci olabilecek ve onlarin yasam ile ölüm arasindaki yolu gecmelerine yardimci olabilecekti. Kendisine doctor sleep diyorlar.

Doctor Sleep'in hastalarindan birisi de 12 yasindaki abra Stone'dur. Abra stone'nun pesinde kucuk cocuklara ölümüne iskence yapan ve bu sekilde onlarin ışıklarıyla beslenen paranormal kana susamis bir cete vardir.

Evet kitap icin anlatilanlar bu sekilde. ciktigi gun alacagim ama yogunluktan muhtemelen ancak kışa dogru okuyabilecegim. hic onemli degil zaten bence king kitaplarinin en guzel okundugu mevsim kış mevsimi. en azindan benim icin öyle. kasvetli, soguk ve karanlik. okudugum diger king kitaplarina bakarsam, hepsini sonbahar kış gibi okudum. bu kitaplarin tadi ancak bu sekil cikar.