bugün

kutalmışoğlu süleyman şah

lan olm madem bu adamı melikşah, anadoluyu fethetsin diye yollamış, bunun ve melikşahın ordusunun ne işi varmış ırakın kuzeydoğusunda birbirleri ile savaşıyorlarmış hem de git fethet denildiği iddiasından 9 yıl sonra.

ayrıca bu adam "türk olmasına rağmen acaip bilgedir" denilen babası üzerinden yabgu torunudur. melikşah ise amca çocukları olup yabgu ölünce bunların elinden hanlığı almış olanlardandır. aralarındaki kan bağından daha kuvvetli bir nefret ve kin vardır.

asıl hedef her zaman iran-türk imparatorluğu olan selçuklu tahtıdır. ve babasını öldürenler gibi bu han da o yolda ölmüştür. aynı yol, 15 sene önce diğer kardeşlerinin öldürüldüğü ve 2 kardeş kaldıkları, 10 sene önce de tek kardeş kalmasına sebep olan savaşlarla geçen taht yoludur.

10 sene önce yenilen ve anadolunun kuzey batısında saklanmak zorunda kalan süleymanşah, götüne güvenip geri döner ayarı alır ölür, oğulları da esir alınır.

git anadoluyu fethet denilen adamın oğulları bunlar. sonra bu oğullar da şah olup aynı yerde aynı şekilde aynı sebeple ölürler.

selçuklu game of thrones'u ise devam eder.

bunu yazamayın kemalist tarih ise melikşah ve süleymanşah acaip süper kardeştiler diyerek sünni islamla bulanmış kutsal tc yolunda olayları osmanlıya bağlamak için takla atarlar.

oysa aynı melikşah, "gidip anadoluyu türklük için fethet" meri verdiği iddia edilen melikşah, emri verdiği adamı öldürdükten sonra bizans imparatoru ile anlaşır.

"bu süleymanşahın, arkasından kalanları temizle onun topraklarını sana geri vereyim" diyerek. sünni kemalist tarih bunu atlar.