michelangelo raphael

(bkz: ceza/#20968064)

selamlar dostum...

hiç eğip bükmeden direk konuya giriyorum. Türkiye'de rap müziğin tanınmasını ne kuvvetmira ne nefret nede cartel sağlamıştır. Bu konu kişilere bir iki gruba indirgenecek kadar basit olmamıştır çünkü. Şimdi bu ülkede herkes bu işi ben başardım demeye yelteniyor özellikle ceza-sagopa ikilisi hep bu işin "türkiye deki 1 numarası benim ben yaptım oldu... ben başardım rap bu hale geldi türkiye de..." edebiyatını yaparak ego tatminini gerçekleştirmektedir.

Kuvvetmira sago'nun söylediği gibi 98 de değil 2000 li yıllarda parçaların arasında kendi adını söyler gibi kullandığı ve sahtiyan'ı da dahil ettiği bir oluşumdu. birde bora vardı ingilizce olarak birkaç parçada bulunmuş olan. onun haricinde ne ceza nede başka biri o dönem içerisinde kuvvetmira gibi bir oluşumun üyesi olmamıştır. Birde o dönemi yaşamış radyo programı yapmış biri olarak net şekilde söyleyebilirim ki ilginin odağı nefret grubuydu. diğerleri onun arkasından geliyordu... eğer orada da bir sıralama yapacak olursak fuat - silahsız kuvvet - rapor 2 - yener - ol- sos - ve hiç sevmesem de barikat gibi şahıslar ve gruplardı.

ön planda olan herkesin çalışmak istediği kişi ceza ve fuchs'tu. yani sagopa kajmer bu adamların albümüne beat yapmak için can attı nitekim yaptı da... sapoga kajmer Hammer Müzikten çıkardığı ilk albümünün hikayesini de anlatsın eğer samimiyse... hammer müzik kimle önce anlaşmış ve kim kime önayak olup onuda hammer müzik içine dahil etmiş.

birde slow rap diye bir şey yok kardeşim emin ol... rap agresiftir ritimleri sakin olsa dahi. bu rap ise tamam slow rap var. http://www.youtube.com/watch?v=66AT58TPi3w

bu yukarıdakileri türeten de sagopa kajmer denilen vatandaşın ta kendisidir.

birde "1.si amerika sokak rapçisi" demişsin bunu bek anlayamadım battle rap demek istedin herhalde. bu sadece bir tarzdır eğlencelidir ilgi çekicidir magazinseldir ama rap müziğin yansıtması gereken sosyal mesajları içerisinde pek barındırmadığı için geçerli değildir.

birde Türkiye'de rap 2005 yılından sonra patlamıştır bunu yapanda birçok kişinin beğenmediği yeraltının çocuklarıdır. Evet bunu başaranlar bu çocuklardır ceza, fuat, veya sagopa ile veya ne bileyim ramiz ile başlamıştır belki bu işe... yani onların başarısı bu yöndedir. Onun haricinde rap müziği kitlelere yayıp kemik bir dinleyici kitlesi yaratan yeraltının emekçileridir. diğerleri loli-pop reklamlarında, birileri cem yılmaz'ın icraatlarında yer alırken hiç karşılıksız üreten kitle başarmıştır bunu. Küçümsediğiniz sansar'lar, ihtilal'ler, saian'lar, da poet'ler hatta ve hatta unutulan pusat, canka, rahdan, kurşun, a.p.o, tepki, bela gibi adamlardır. ... vesairelerdir işte bazılarına göre. ama asıl çıtayı yükselten bu adamlardır.

Ki sagopa gibi "şarkılarımı yasa dışı olarak dinleyenlere hakkımı helal etmiyorum" diyen adamlar rap müziğin temsilcisi olamazlar.