bugün

ergün poyraz

1- vatansever güç birliği hareketinin organizasyon ve süreklilik arzeden anayasal düzeni silah gücü ile tehdit eden bir terör örgütü olduğu kesinleşmemiştir, hatta kesinleşmeyecektir, bu halleriyle daha çok kurtlar vadisi gazına gelmiş gençlik çetelerine benzemektedirler.. ortada eski tsk mensubunun yürüttüğü bir kutu elbombasından başka birşey yoktur,danıştay saldırısını bunların başına patlatma planı tutmamıştır. cumhuriyet gazetesine atılan bombaların bu bombalarla mke üretimi olmaları dışında ortak yönü bulunamamıştır-aynı seriden olmak, parmak izi vs-

2- devletin güvenliğine ilişkin belge kavramı çok geniş ve çok tartışmalı kavramdır, geniş yorumlanması ülkeyi dikta rejimine götürür, ayrıca güvenliğe ilişkin bir sır ortaya dökülmüş olsa başka türden fırtınalar kopacağı kesindir.

3- kişisel bilgilerin ele geçirilmesi tabiri de çok soyut ifadedir, toplum önünde olan insanlar , çok mahrem olanlar dışında herşeyini şeffaflaştırmak zorundadırlar.

4- son iki kavram yazarın çok da götten uydurulmuş elementler yazmadığını, yasal veya değil, ciddi kaynaklara dayandığını göstermektedir.