bugün
- ak partililerin apoya villa yaptırması15
- sabahları nefret edilen şeyler15
- nasuh mahruki5
- 20 ilde yeni nesil suç örgütü 155 gözaltı7
- sarapci koala hatayi19
- kibarhergele6
- gocu'ya lakap buluyoruz kampanyası19
- menemene soğan koyup ülkeyi ikiye bölmek8
- sanatımı ekşi sözlükte icra etmeye karar vermem11
- okeyde taş çalma yöntemleri4
- iremga11
- günün sorusu6
- elissa4
- bademli yeşil zeytin3
- yazarların kulaklığında şu an çalan şarkı13
- kolları damarlı erkek11
- dönerciye gidip beni şaşırt demek7
- eksi almak icin girdi yazmak6
- deniz gül3
- günün şarkısı7
- çeçenistan danışmanının cübbeli ahmet'i ziyareti7
- yalın dinleyen erkek3
- hamferdi yazarlar6
- bu işin içinde bir iş var4
- arkadaşlar oha gammaz olmuşum2
- kendi cenazene erken gelmek5
- akepenin statü konusunu bilinçli ezdirmiş olması2
- sözlükte her gün bir yazarı şımartıyoruz2
- lotus esprit3
- gazze de enkazdan 17 yeni ceset çıkarılması4
- yılbaşı gecesinin diğer gecelerden farkı olmaması7
- perde asmak4
- sol frame de entry girebilecek başlık bulamamak4
- suriye de mahsur kalmış yobaz bacılar4
- 13 eylül 2026 galatasaray kocaelispor maçı28
- dövmesiz bir kızı gelin getirmek6
- teknorot2
- kafasına güneş gözlüğü takan erkek4
- kadınların güçlü erkek tercihi19
- ailem güvende2
- 12 eylül 2026 konyaspor trabzonspor maçı6
- poğaça kokusuna direnmek3
- anın fotoğrafı20
- tolkien4
- dolar2
- sözlük yazarlarının kombinleri14
- para tip fizik olmadan bir kız nasıl etkilenir11
- ericsson jb9882
- sözlükte eğlence arayan yazarlar10
- arkadaşlar artık kombinlerinizi görmek istemiyoruz40
müslüman arkadaşların madah olduğu hissiyle sürekli yücelttikleri mesele.
halbuki asıl mesele senin allah'a inanman değil, nasıl bir allah'a inandığındır.
misal;
kadına "sen sadece anne ol, gerçek hayatta sesini erkeğe bile duyurma yoksa seni cehenneme atarım" diyen bir allah mı, yoksa kadının da toplum hayatına girebileceğini kabul eden bir allah mı?
"kadınlarınız sizin tarlalarınızdır, dilediğiniz gibi sürün" diyen bir allah mı, yoksa "kadın da erkek de benim kulumdur, kimse kimsenin tarlası bağı bostanı değildir" diyen bir allah mı?
miras dağıtırken kız çocuğuna "kocası nasılsa aileye bakmakla yükümlü" deyip erkek kardeşinden az mal dağıtan ve adil davrandığını iddia eden bir allah mı, yoksa "kadın da bir bireydir ve tercih ederse evlenmez" diyebilen bir allah mı?
"kefereden dost olmaz" diyerek insanın bütün hayatını anlaşılması güç bir inanç sistemi üzerinden belirlemesini bekleyen bir allah mı, yoksa "insanları insanlığına göre değerlendirin" diyen bir allah mı?
"ben kelime-i şehadet getirmeyen adamı cennete sokmam" deyip ömrünü iyi bir insan olmak için harcayan kişileri sadece inanmadıkları için cehenneme atacak olan bir allah mı yoksa "efendi olun, insan olun, insanlık ve insan onuru için çalışın" diyebilen bir allah mı?
erkeğe 4 kadınla evlenme izni veren bir allah mı, yoksa "bunlar sizin bileceğiniz işler gençler, sizin şeyinizin derdinden bana ne" diyen bir allah mı?
yani mesele allah'a inanmak değil canlar. mesele ne yapmanı sana öğütleyen bir allah'a inanıp sana kimlere ne şekilde hayatı zehir ettiren bir allah'a inandığındır.
allahlık insanlığı yok ediyor galiba biraz. halbuki daha insan bir allah iyi olurdu. ben de ikinci seçeneklerde belirttiğim gibi bir allah'ınız olsaydı severek inanabilirdim belki.
halbuki asıl mesele senin allah'a inanman değil, nasıl bir allah'a inandığındır.
misal;
kadına "sen sadece anne ol, gerçek hayatta sesini erkeğe bile duyurma yoksa seni cehenneme atarım" diyen bir allah mı, yoksa kadının da toplum hayatına girebileceğini kabul eden bir allah mı?
"kadınlarınız sizin tarlalarınızdır, dilediğiniz gibi sürün" diyen bir allah mı, yoksa "kadın da erkek de benim kulumdur, kimse kimsenin tarlası bağı bostanı değildir" diyen bir allah mı?
miras dağıtırken kız çocuğuna "kocası nasılsa aileye bakmakla yükümlü" deyip erkek kardeşinden az mal dağıtan ve adil davrandığını iddia eden bir allah mı, yoksa "kadın da bir bireydir ve tercih ederse evlenmez" diyebilen bir allah mı?
"kefereden dost olmaz" diyerek insanın bütün hayatını anlaşılması güç bir inanç sistemi üzerinden belirlemesini bekleyen bir allah mı, yoksa "insanları insanlığına göre değerlendirin" diyen bir allah mı?
"ben kelime-i şehadet getirmeyen adamı cennete sokmam" deyip ömrünü iyi bir insan olmak için harcayan kişileri sadece inanmadıkları için cehenneme atacak olan bir allah mı yoksa "efendi olun, insan olun, insanlık ve insan onuru için çalışın" diyebilen bir allah mı?
erkeğe 4 kadınla evlenme izni veren bir allah mı, yoksa "bunlar sizin bileceğiniz işler gençler, sizin şeyinizin derdinden bana ne" diyen bir allah mı?
yani mesele allah'a inanmak değil canlar. mesele ne yapmanı sana öğütleyen bir allah'a inanıp sana kimlere ne şekilde hayatı zehir ettiren bir allah'a inandığındır.
allahlık insanlığı yok ediyor galiba biraz. halbuki daha insan bir allah iyi olurdu. ben de ikinci seçeneklerde belirttiğim gibi bir allah'ınız olsaydı severek inanabilirdim belki.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar