bugün
- kafamın içindeki sesler5
- muzlu süt içen erkeğin namusu3
- bana gel film izleriz diyen erkek10
- kürtler 13 000 yıldır anadoluda yaşıyor3
- bir bela geliyor3
- kek yiyen erkek3
- simko317
- gemini2
- en sevdiği şehir istanbul olan insan3
- pkklıların salıverilmesine uludağ sözlüğün tepkisi15
- kendini atatürk ten akıllı sanan ergen türkçü7
- açlık krizi nasıl bastırılır6
- nick vermeden bir yazara seslen2
- netanyahu'dan trump'ın gazze planına ret2
- hewal ebo9
- sarapci koala7
- ipek erdem2
- öldükten sonra hiçbir şey olmama inancı3
- mohamed salah ghaly14
- günlük tutan erkek13
- ümit özdağ6
- ismeti kandırmaları2
- kosova da başbakana yumurta atılması2
- insan sevmemek3
- tatlı yemenin feminen bir aktivite olması2
- gocu6
- hazret ktc2
- futbol24
- 9 ağustos 2026 arsenal dortmund maçı2
- günde iki paket sigara içmek3
- hababam sınıfının uyanması2
- hesaplama2
- seküler milliyetçliğin en büyük tehlike olması5
- 36 yaş3
- şort giyen genç kıza saldıran yaşlı kadın31
- tai lung16
- her haltı yapıp mağdur edebiyatı yapmak3
- kamos5
- samsunspor3
- cansever16
- sudekiray5
- bir fenerbahçeli ile tartışmak5
- kemalizmin yıkılması4
- sözlüğün bok olduğu gerçeği3
- 07 08 2026 mekke ortak savunma anlaşması16
- akşam çayı2
- türk ırkçısı4
- 12 eylül 19912
- okan buruk6
- şarkılarım dağlara4
bugün kaybettiği kimliğini yeniden çıkartmak için sancılı bir gün yaşamış şahsiyet.
hamile olduğum için sürekli ertelediğim kimlik çıkartma işlemini yakınlarda gireceğim kpss sınavı için mecburen bugün yaptırmak zorunda kaldım. nüfus müdürlüğünü aradım. muhtardan 6 buçuk tl karşılığında cüzdan talep belgesi ve iki adet fotoğraf ile saat 16:30 da gelmemi söylediler. 14:30 da ancak evden çıkabildim. muhtarlığa gittim, muhtar bir yere kadar gitmiş keyfini bekledim. 15 dk sonra geldi. belgemi hazırlamak için bilgilerimi aldı. mıy mıy ancak yarım saatte belgeyi alabildim. yine bu sıcakta otobüs durağına yürüdüm. sıcaktan beynim döndü. ilk gelen otobüsü kaçırdım. on dk sonra ikincisi geldi bindim. baktım güneş düşmeyen tüm cam kenarları dolu. koridor kısımlarındaki bütün koltuklara güneş düşüyor. neyse bir yer buldum oturdum sonra. ineceğim yere geldim, indim. neyse ki binaya ulaştım. tabi ki sıra var. 15-20 dk öyle bekledim. sıra bana geldi. cüzdan talep formumu verdim. bir fotoğrafa baktılar, bir bana. benzetemediler. tam yarım saat fotoğraftaki kişinin ben olduğuma ikna etmekle geçti. hamile olduğum için kilo aldığımı söyledim. saçlarımı açtım. fotoğraftaki gibi güldüm. zaten teyzemin soyadını soracaklarmış. başka biri olsam nereden bilsin. sonunda inandılar. dedim "sizin yüzünüzden şuracıkta doğurucam ha benim o fotodaki" dedim. tamam çıkarıyoruz kimliğinizi. dediler "78 tl cezası var." dedim "demeyin." "vermiyorum" dedim. "15 gün içinde vermezseniz cezanız artacak dediler." "artsın" dedim."şimdi vermiyorum" sinirlendiğimi anladıktan sonra fazla üstüme gelmediler. 6 buçuk lira kimlik kart bedeli aldılar. ismim okundu. aldım kimliğimi.
o 78 tl yi de ödemeyeceğim. haciz koysunlar, ne yaparlarsa yapsınlar.
not:sinirden saatleri, süreleri abartmış olabilirim.
gittim tantuni yedim sonra. öyle işte. şimdi iyiyim. sağolun.
hamile olduğum için sürekli ertelediğim kimlik çıkartma işlemini yakınlarda gireceğim kpss sınavı için mecburen bugün yaptırmak zorunda kaldım. nüfus müdürlüğünü aradım. muhtardan 6 buçuk tl karşılığında cüzdan talep belgesi ve iki adet fotoğraf ile saat 16:30 da gelmemi söylediler. 14:30 da ancak evden çıkabildim. muhtarlığa gittim, muhtar bir yere kadar gitmiş keyfini bekledim. 15 dk sonra geldi. belgemi hazırlamak için bilgilerimi aldı. mıy mıy ancak yarım saatte belgeyi alabildim. yine bu sıcakta otobüs durağına yürüdüm. sıcaktan beynim döndü. ilk gelen otobüsü kaçırdım. on dk sonra ikincisi geldi bindim. baktım güneş düşmeyen tüm cam kenarları dolu. koridor kısımlarındaki bütün koltuklara güneş düşüyor. neyse bir yer buldum oturdum sonra. ineceğim yere geldim, indim. neyse ki binaya ulaştım. tabi ki sıra var. 15-20 dk öyle bekledim. sıra bana geldi. cüzdan talep formumu verdim. bir fotoğrafa baktılar, bir bana. benzetemediler. tam yarım saat fotoğraftaki kişinin ben olduğuma ikna etmekle geçti. hamile olduğum için kilo aldığımı söyledim. saçlarımı açtım. fotoğraftaki gibi güldüm. zaten teyzemin soyadını soracaklarmış. başka biri olsam nereden bilsin. sonunda inandılar. dedim "sizin yüzünüzden şuracıkta doğurucam ha benim o fotodaki" dedim. tamam çıkarıyoruz kimliğinizi. dediler "78 tl cezası var." dedim "demeyin." "vermiyorum" dedim. "15 gün içinde vermezseniz cezanız artacak dediler." "artsın" dedim."şimdi vermiyorum" sinirlendiğimi anladıktan sonra fazla üstüme gelmediler. 6 buçuk lira kimlik kart bedeli aldılar. ismim okundu. aldım kimliğimi.
o 78 tl yi de ödemeyeceğim. haciz koysunlar, ne yaparlarsa yapsınlar.
not:sinirden saatleri, süreleri abartmış olabilirim.
gittim tantuni yedim sonra. öyle işte. şimdi iyiyim. sağolun.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar