bugün

gençlerbirliği oftaş

turkcell süper ligi 2007-2008 sezonunun yeni takımlarından. ankaragücü, gençlerbirliği ve ankaraspor'dan sonra başkentin elini güçlendirdiğine işaret eden yeni takım.
2003-2004 sezonundan önce asaşspor adı mücadele eden oftaş, 1999-2001 senesinde 2. ligde mücadele ederken, doğu takımlarının oynadığı 5. gruba alınınca ligden çekilmiş ve bunun üzerine 3. lig'e düşürülmüştü.

bu dönemlerde mali açıdan büyük bir sıkıntıya düşen ve kapanma ihtimalinin dahi konuşulduğu oftaş'a türk futbolunun önemli kulüplerinden gençlerbirliği el atmış ve takımı bünyesine katarak adını gençlerbirliği asaş olarak değiştirmişti. bundan sonra gençlerbirliği'nin pilot takımı (yedek takımı) hüviyetini kazanan kulüp 3 sezonda 2. lig a kategorisi'ne yükseldi. hızlı çıkışı ile dikkat çeken gençlerbirliği asaş, 2006 senesinde bir kez daha isim değişikliğine gitti ve bugünkü adını aldı.

kulübün, asaşspor iken mavi-beyaz olan renkleri gençlerbirliği bünyesine katıldığı zaman kırmızı-siyah olmuştur. ankara temsilcisinin en büyük başarısı geçtiğimiz sezon kazanılan türk telekom lig a şampiyonluğudur.