bugün
- fenerbahçe biraz sert biraz katı5
- sözlüğün bamyası4
- fenerbahçe'nin başarısızlığının nedenleri3
- ismail kartal16
- ilk buluşmada 13 pişi yiyen kız12
- yasakçı zihniyet15
- 0 0 7'nin kafasını tutup ağaca sürtmek5
- kimse kalmadı5
- üsteki yazarın nickinin düşündürdüğü3
- polisin verilen emrin yasaya uygunluğunu sorgusu12
- scary movie 23
- bugün ne yapsam9
- ekşi sözlük20
- bana neden eksi verdiğinizi sorabilir miyim acaba3
- ulusalcı önderlerin akp'ye geçmesi10
- yeni partinin ilk krizde duvara toslaması6
- metal müzik dinleyen imam4
- fazla araştırmak kötü müdür5
- baran dergisi3
- 35 yaş üstü kadın kontenjanı5
- tarhana içenlerin köylü ve eğitimsiz olması7
- gram altın4
- mutlu ama uzak olsun10
- sözlükte aşk yaşayacak kadın olmaması sorunsalı6
- maşa ile koca ayı3
- felsefe9
- güllünün roman havası oynarken balkondan düşmesi5
- roberto carlos'un müslüman olması3
- sidiki cherif5
- biz sakal gibiyiz kestikçe uzarız4
- marco asensio2
- güneş gözlüğü takıp müzik dinleyerek gezmek3
- devlet bahçeli4
- bir çomarla finoyu çiftleştirmek4
- çevreye duyarlı olmak2
- en son ne aldınız3
- görür görmez eksi oy verilen yazarlar3
- yandaş iş adamı3
- 18 ağustos 2026 fenerbahçe lyon maçı30
- alparslan kuytul8
- kafein2
- avanoslu insanlar3
- siyahlar içinde bir kadın2
- şarapçı koala'nın ulusalcı nefreti4
- başınıza gelen enteresan vakalar3
- kadın öğretmenler4
- apo orospu çocuğu değildir demek9
- alamancı akraba klişeleri3
- içki içen akp li6
- avrupa'nın zengin olması afrika'nın fakir olması3
zor dönemdi. baştan belirteyim emekli bir askerin çocuğuyum. 14 yaşında askeri lisede olduğum bir yıldı. siyasetten de erbakan'dan da ecevit'ten de bihaberdim. neyin ne olduğunu bilmeden, gözümü açtığımda kendimi askeriyede buldum ve çocuktum. yaşıtlarım dışarıda oyun oynarken ben askercilik oynamaya başlamıştım. birden bir süreç başladı. söylemler neydi, yapılanlar neydi bilgimiz yoktu. askeri lisede komutanlarımızın bize söylediği ''erbakan taraftarları size saldırabilirler. görürseniz onları uzaklaşın'' telkinleriydi. korkmuştuk gerçekten ve kötü gözle bakmaya başlamıştık. tatil için ailemin yanına geldiğim zaman ise evin içinde bayrakların, gençliğe hitabelerin asıldığını gördüm. sorduğumda ise durumun kötü olduğu ve mecburen astıklarını söyledi ailem. annemin başı kapalıydı, size göre türban bana göre başörtüsü. kimin ne dediği de pek pipimde de değil. evleri tek tek aramaya başlamışlar asker mensubu olduğumuz için. düpedüz fişlenmişiz. kendi mensubu olduğu çalışanları fişleyen ve ötekileştiren bir kurum. ben de sonrasında askeri liseden atıldım. üzüldüm, ağladım. neden olduğunu anlayamadım çünkü 14 yaşındaydım. babam atılacağını öğrendiği için son anda emeklilik başvurusu yaptı ve yırttı. yoksa o da o yaşta işsiz kalacaktı. yavaş yavaş antipati beslemeye başladım türban diyen kişilere. yıllarca bizi ötekileştiren, fişleyenlere karşı kızdım, söylendim. ama hiçbir zaman aklıma kalkıp bir polise, askere taş atmak geçmedi. en fazla biz zarar gördük bu ülkeden. milliyetçilik damarım diye bir şeyim kalmadı. türkmüş, kürtmüş hiç umursamamaya, insanın insan olduğundan dolayı saygı duyması gerektiğini hissettim. ama şu son direniş denen rezilliği görünce sinirlerim bir kez daha yıpranmaya başladı. benim bu ülkeyi sevmemem gayet doğal.
sizlerin alkol yasağı da sigara yasağı da ağaç yasağı da sikimde değil. benim çevremdeki yüzlerce insanın ekmeğiyle oynandı. hanginiz çıkıp eleştirdiniz birini? pardon eleştirmek? düpedüz çanak tuttunuz, alkışladınız. işte bunun için samimiyetsizsiniz, işte bunun için at gözlüklüsünüz.
velhasılkelam hayatı boyunca hiç oy vermemiş bir birey olarak bu sefer gidip en demokratik olan hakkımı kullanacağım. siz ve sizin gibi yüzsüzler için.
sizlerin alkol yasağı da sigara yasağı da ağaç yasağı da sikimde değil. benim çevremdeki yüzlerce insanın ekmeğiyle oynandı. hanginiz çıkıp eleştirdiniz birini? pardon eleştirmek? düpedüz çanak tuttunuz, alkışladınız. işte bunun için samimiyetsizsiniz, işte bunun için at gözlüklüsünüz.
velhasılkelam hayatı boyunca hiç oy vermemiş bir birey olarak bu sefer gidip en demokratik olan hakkımı kullanacağım. siz ve sizin gibi yüzsüzler için.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar