bugün

fikret orman

Dönemin Beşiktaş başkanıdır. iyi ya da kötü olarak yaptığı birçok gelişme bulunmaktadır. 16 Haziran itibari ile Serdar ADALI ile seçim yarışına girecektir. Öncelikle Fikret ORMAN'ı değerlendirmekle işe başlayayım...

Bana göre duruşu başkanlığa yakışmamaktadır. Konuşma tarzı ve üslup konusunda kendisine ısınamamış durumdayım.

iş yaptığı şeylere gelince, kendisine gayet başarılı bulmaktayım. Tabi bu yaptıklarının hepsini de onaylıyorum anlamına gelmiyor. Şöyle bir yaptıkları ya da yapamadıklarını sıralayayım...

* Stadyum projesi : stadyum projesini ciddi anlamda hayata geçirebilmiş bir başkana bütün beşiktaşlıların saygı göstermesini bekliyorum. Ellerine kollarına yüreğine sağlıktır efendim.

* Quaresma Olayı : Yapılanlar baştan sona yanlış gelişti. Her şeye eyvallah ama iftiralar, yalanlar, karalama kampanyaları ne yönetime ne de fikret orman'ın şahsına yakışmadı.

* Hesap Sorma : Hani bir söz vardır "tükürdüğünü yalamayacaksın" diye... işte tam da bu sözü yapmıştır. Hesap soracağız diyerek seçime girip, "ben hesap sorma makamı değilim" diyerek kaçış yolunu tercih etti. Yani beşiktaş taraftarını gayet güzel kandırdı.

* FEDA Muhabbeti : Eyvallah proje olarak gayet başarılı gelişti. Kulübe oldukça katkılar sağlayan bir kapı açtı doğrudur. Fakat kardeşim bu kadar da ağlanmaz! Beşiktaş kulübü öyle ağlama duvarına dönecek bir yer asla olmamıştır ve olmayacaktır!

* Teknik Direktör : Ya şuralarda yalvardık, forza'da yazılar hala duruyor... Samet aybaba ile bu takım gitmez. Yapma etme diyenler oldukça fazlaydı... Kimin aklı ile bu karar alındı kardeşim? Nasıl bir futbol zekası ile böyle bir adamı getirdiniz. Hı başarılı mıdır? Hayır değildir. Beşiktaş teknik direktörü oluyorsa, psikolojik olarak da bunu kaldırabilmelidir. (bkz: Mustafa Denizli) Gerek yorumları, gerek açıklamaları ile takımı korumalı, motive etmeli ve her şeye karşı durabilmelidir. Samet aybaba sağolsun takımın anasını ağlatmıştır. Bunu taraftarlar ilk gün görmüşken, yönetimin görememesi çok yazık olmuştur.

* Basketbol Takımı : Tek kelime ile yazık olmuştur. Kaprisler uğruna (kim ne derse desin Ergin Ataman Beşiktaş tarihinin en iyi basketbol koçudur.) 4 kupalı bir takım dağıtılmış, sponsor bulunamadı bahanesi, erman kunter istemedi hikayeleri ile geçiştirilmiştir.

* Önder Özen : Bana göre yapılmış en iyi iki projeden birisidir. Son derece yerinde bir karar ve doğru bir adım atılmıştır. Önder Özen'in başarılı olacağına inananlardanım.

* ibrahim Altınsay : Kanıma en çok dokunan olaydır. Beşiktaşlı olarak bize gerçekten yarar sağlayacak birisini, herhangi birisi için harcamıştır. Bu konuda da diyeceğim tek şey "ayıp"tır!

* Taraftar Dövme : Yönetimine aldığı kişinin korumaları tarafından "Beşiktaş Taraftarı" dövdürülmüştür! Kılını kıpırdatmadığı gibi, o arkadaşını da "iyi bir beşiktaşlıdır" diyerek savunacak kadar gözü dönmüştür.

* Borçlar Konusu : Tamam ciddi anlamda çaba harcayıp, beşiktaşımızın düzlüğe çıkmasına yardımcı olacak kaynağı yaratmıştır. lakin öyle bir anlatılmıştır ki sanki borçlar ödendi, her şey bitiyor vs... Yok kardeşim öyle bir şey! Borçların vadesi uzuyor, ayrıca uzun vadede faizler yükseliyor, sadece kısa vadeli borçlar ötelenmiş oluyor. Keşke bunu anlasaydı herkes! Yine de bu kaynaklar yaratılarak, geçici bir çözüm sağladığı için tebrik ediyorum.

Şimdi yeterince anlattığımı düşünerek, seçim için de bir iki kelamda bulunayım istiyorum.

Bir daha büyük beşiktaş taraftarı, kendi yöneticisi tarafından dövülmemeli! Başarılı bir kadro dağılmamalı! Başarılı bir teknik direktör gönderilmemeli! Beşiktaş artık borçlar ile anılmamalı! Beşiktaş başkanı kendi taraftarına, sırf protesto haklarını kullandıkları için "çapulcu" dememeli!

işte bu yüzden, Serdar ADALI başkan olmalı!