bugün

siirt

izlenimler;
-sokakta öyle bahsedildiği gibi inekler falan dolaşmıyor, hatta hiç inek görmedim.

-merkezi arap ağırlıklı, ticaret ve para da araplarda. Hakimler merkeze.

- ilçeler (pervari, eruh, kurtalan) ağırlıklı kürt nüfusu barındırıyor.

- merkezi aşırı güvenli, gece vakti bir yabancı olarak tek başıma pek çok ara sokağında gezdim, tedirgin edici bir şey görmedim. istanbul'da böyle gezmek mümkün olmaz her yerde.

-ilçelerde de problem olmuyormuş ancakyine de eruh, pervari gibi yerlerde size müdahale edilmese dahi örgütün göz hapsinde olacağınız söyleniyor, bilemiyorum aslını.

-insanlar üzerinde etnik kökenden ziyade dini köken önemseniyor. Önemseniyor dediğim pozitif anlamda, kürdü de türkü de arabı da müslüman olarak tanımlıyor kendini, bölünmüşlük yok merkezinde.

-dini bilgisi olan "büyükler" büyük saygı görüyor, sözlerinden çıkılmıyor. Belki bu nedenle ayrımcılık, terör vs yok herkes büyük dözü dinliyor, bu büyükler dirlik düzen sağlıyor toplum hayatında.

-terörün zirve yaptığı dönemde bile siirt merkez etkilenmemiş, burada terör yok.

- insanları iyi kalpli, düzgün, temiz, yardımsever.. Anadolu halkları hep öyle demeyin pek çok yere gittim öyle değil, siirtliler iyi insanlar.

-şehirde üniversite henüz çok yeni, buna rağmen cafeler, alışveriş merkezleri vs gereken her şey var. Bu entrynin yazıldığı dönemde insanlar saat 22-23 te dahi sokakta çok kapalı bi düzen yok, kışın sıkabilir.

- otel olarak olanaklar zayıf, en şyi alternatif öpretmenevi ama 1 ay sonra 4 yıldızlı otel açılıyor.

-havaalanından sadece 15.30 da ankara'ya uçak var. Pervaneli uçak ve 2 saat sürüyor, istanbul'aaktarma var aöa batman üzerinden gidip gelmek daha mantıklı.

-büryan harika bir şey mutlaka tadın.

-çevresinde de güzel yerler varmış ben gezemedim.

-kızları çirkin. Gerçekten çirkin. Ağızlarını açıp konuştuklarında daha çirkin oluyorlar.

-sonuç itibariyle küçük bir anadolu kenti ancak beklemtilerin üzerinde bir şehir.