bugün

fenerbahçe

yıllar boyu hatalı yönetim politikaları ile borç batagına sürüklenmiş, aldıgı uefa kupasını bile ekonomik kazanca çevirememiş, hisseleri üçkagıtçılara peşkeş çekilmiş, bir ara yardım kampanyası düzenleyecek kadar alçalmış, çok degil 2 sezon önce düşme hattından zar zor kurtulmuş, her anlamda fenerbahçe ile açılan farkı yöneticileri dahi kabul etmiş bir klübün farkın kapanamayacagını anlaması sonrası sahada alamadıgı sonuçları masa başında alma gayreti ile başta lütfü arıbogan ve mehmet helvacı adlı maşalar aracılıgı ile her türlü dalaveraya, iftiraya maruz bırakılmış, şampiyonlar ligine katılımı engellenerek zarara ugratılmış türkiyenin en büyük spor klübüdür.
fenerbahçe büyüklügü öyle bir büyüklüktür ki başka bir klüp olsa şimdiye kadar paramparça olmuş, çoktan iflasını açıklamış hatta ligden de düşmüşken fenerbahçe camiasıyla taraftarıyla büyük bir sivil toplum örgütü gibi ayakta kalabilmiştir. bazı futbol yorumcuları sosyologların bunu araştırması gerektigini dahi söylemişlerdir.
galatasaraylıların içine sindiremedigi de budur işte, kendi hesaplarına göre fenerbahçe yi devre dışı bırakabilirlerse zaten yarışın içinde olmayan beşiktaş ve altyapıları gibi kullandıkları trabzon sorun çıkarmayacaktı. türkiyenin tek ve mutlak büyüğü olacaklardı, tüm övgüyü onlar alacaktı, tüm devlet destegini onlar kapacaktı, en iyi futbolcuları onlar transfer edecek, ezici mutlak güç olacaklardı.
allahı var planlarını da gayet iyi uyguladılar, bir trabzonlu milletvekilinin deyişi ile "ince ince çalıştılar" ama hesaba katmadıkları işte fenerbahçe nin bu büyüklüğüydü.
zaten 3 defa şampiyonlugu son maçta kaçırmış, her türlü şike suçlamasına maruz kalmış, en önemli futolcularını satmak durumunda kalmış, neredeyse tüm bir sezonu* küme düşürülme veya puan silinme tehditi ile geçirmiş bir camianın düştügü yerden kalkıp uefa da finalin kapısından dönme noktasına gelmiş olmasının başka da bir açıklaması yok zaten.
bakmayın 3-5 gerizekalı ergenin burada yazdıklarına, her ne kadar açıkça dile getirilmese de en üst düzey yöneticisinden taraftarına galatasaraylıları rahatsız eden en önemli nokta fenerbahçe nin nefesini ensesinde hissetmektir. şunu iyi biliyorlar ki fenerbahçe sürekli takipte olacak onların elde edemedigi başarıları elde etmeye çalışacak, alamadıgı futbolcuları alacak, tökezlediginde ilk tekmeyi fenerbahçe vuracak.
borsa spekülasyonu yaparak, yatırımcının parasını alenen çalarak, devletin verdigi beleştepe stadından gelir elde ederek bir yere kadar zorlayacaklar elbet ama nereye kadar dayanabilecekler ?
şu unutulmamalıdır ki fenerbahçe düşebilecegi en kötü duruma düşmüş fakat kalkabilmiştir. giderek daha da güçlenmektedir. acaba rakibi oldugunu iddia eden camia tökezlediginde ve fenerbahçe silindir gibi üzerinden geçtiginde düştüğü yerden kalkabilecek midir ?

edit : fenerbahçe entrysi altında amma çok gs li bit yavrusu varmış, paso eksiliyor ibneler. demek ki dogruları söyleyince zorlarına gitti, bu da yazının içeriginin ne derece dogru oldugunu gösterir. (bkz: çıldırın çıldırın orospu çocukları)