bugün
- aktroller4
- pazar pazar sabahın köründe yenilmek2
- deliliğin tedavisi8
- buddy dude22
- 14 haziran 2026 avustralya türkiye maçı57
- şenol güneş2
- ona bir şey söyle15
- 20 haziran 2026 türkiye paraguay maçı5
- diamond bosphoruss denen yazar15
- yapay zeka asistanlarının samimiyet seviyesi4
- evlenmek istemeyen insana seçilmemiş demek10
- tunus3
- gocu29
- evlenmeyi başaramamış kadın12
- karşı cinste hayran olunan özellik10
- milli maçı izlemeyen erkek22
- 2026 dünya kupası5
- 14 haziran 2026 almanya curaçao maçı10
- iran milli takımı'na los angeles ta protesto2
- en son ne aldınız2
- kızları etkileme taktikleri4
- 15 haziran 2026 fildişi sahili ekvador maçı2
- deyyus u ekber5
- zeki ve bilge insanların dövme yaptırmaması2
- 14 haziran 2026 hollanda japonya maçı4
- avustralya10
- uğurcan çakır2
- barış alper yılmaz2
- sevgili olmayalım ama arkadaş kalalım saçmalığı3
- şirine hangi şirinle evlenirdi sorunsalı8
- ezan sesinin gittikçe rahatsız etmesi4
- dinlerin geldiği günden beri kan dökmesi9
- sevgilisine ayı diyen kız6
- türkiye13
- bardağı taşıran son damla7
- sueda uluca5
- avradı olmayana ne tavsiye edersiniz6
- mantı abartılmış balon bir yemektir7
- chp'nin hali ne olacak58
- kadınlar neyden hoşlanır10
- ayak fetişistiyim ve bununla gurur duyuyorum5
- vincenzo montella9
- 14 haziran 2026 maden işçilerine silahlı saldırı5
- en iyi antidepresan19
- arda güler7
- güzel kızların isimleri3
- sözlüğün amacı3
- ayak yalamamış erkek kalmaması5
- ciddi ciddi maymundan geldiğine inanmak16
- selenoid valfin ne olduğunu bilen kız3
deistlerin ateizm kavramıyla birlikte anılması ve bu doğrultuda tanım yapılmaya çalışılması ya da benzetilme çabaları saçmalıktır. dindarların içinde bir kesim ise; aslında onlar da ateistler veya ateist olabileceklerini iddia etmeleri de cahilliktir. deist birinin, ateist görüşe daha yakınım diye kendi inancını yorumlaması ise tam bir safdilliktir.
desitler: "tanrının gücü yaratmakla sınırlıdır, bir kez yaratıldıktan sonra dünyanın hiçbir işine karışmadığını ve yönetmediğini" belirtirler.* ateistler ise; tanrının var olmadığı kesin bir doğrudur. * tezini savunurlar. deistlerin savundukları Tanrı ve Yaratma inancı, ateizmin yok hükmündeki teziyle örtüşmediği gibi, deist ve teistlerin tek Tanrı yönündeki doğruları aynı nokta ve düzlemlerde kesişmektedir.
örnek: O, yaratan, var eden, varlıklara şekil veren Allah'tır ( haşr suresi -24) teistlerin inandığı ve kuran da yazıldığı gibi inananların ortak noktası tek tanrı-Allah inancıdır. Rahman Kuran-ı öğretti. insanı yarattı. ona açıklamayı öğretti. göğü Allah yükseltti ve mizanı(dengeyi) O koydu.(rahman suresi 1 2 3 4 ve 7) ayetlerde belirtildiği gibi, deistlerin Allahın fiilleri bağlamında teistlerle fikir ayrılığı bu yöndedir. fikir ayrılığı sadece deistlerle olmadığı gibi dindarların bile kendi içerisinde, dini uygulamaları ve yorumlamaları sırasında, bazı veya birçok konu üzerinden karmaşıklıklara ve fikir ayrılığına yol açtığı inkar edilemez.* bunun aksini savunmak sorun ve bölünmelerin olmadığını iddia, etmek ise saflık olur. fakat yaratılış bağlamında tek Allah inancı iki görüş tarafından da kabul edildiği yadsınamaz gerçektir.
Unutulmamalıdır ki Hz. Muhammed (sa) elçilik görevi kendisine vahiy edilmeden önce; putlara inanmazdı ama aradığı dini inancıda ne Hıristiyanlıkta ne de Yahudilikte bulabilmişti. bir gün Ey Allahım, eğer hangi ibadet etme biçiminin senin hoşuna gideceğini bilseydim ona uyardım, ama bunu bilmiyorum diye münacatta bulunmuştur. islam peygamberi s.75 paragraf 145 (islam tarihçisi ibn hişam 144 145)
desitler: "tanrının gücü yaratmakla sınırlıdır, bir kez yaratıldıktan sonra dünyanın hiçbir işine karışmadığını ve yönetmediğini" belirtirler.* ateistler ise; tanrının var olmadığı kesin bir doğrudur. * tezini savunurlar. deistlerin savundukları Tanrı ve Yaratma inancı, ateizmin yok hükmündeki teziyle örtüşmediği gibi, deist ve teistlerin tek Tanrı yönündeki doğruları aynı nokta ve düzlemlerde kesişmektedir.
örnek: O, yaratan, var eden, varlıklara şekil veren Allah'tır ( haşr suresi -24) teistlerin inandığı ve kuran da yazıldığı gibi inananların ortak noktası tek tanrı-Allah inancıdır. Rahman Kuran-ı öğretti. insanı yarattı. ona açıklamayı öğretti. göğü Allah yükseltti ve mizanı(dengeyi) O koydu.(rahman suresi 1 2 3 4 ve 7) ayetlerde belirtildiği gibi, deistlerin Allahın fiilleri bağlamında teistlerle fikir ayrılığı bu yöndedir. fikir ayrılığı sadece deistlerle olmadığı gibi dindarların bile kendi içerisinde, dini uygulamaları ve yorumlamaları sırasında, bazı veya birçok konu üzerinden karmaşıklıklara ve fikir ayrılığına yol açtığı inkar edilemez.* bunun aksini savunmak sorun ve bölünmelerin olmadığını iddia, etmek ise saflık olur. fakat yaratılış bağlamında tek Allah inancı iki görüş tarafından da kabul edildiği yadsınamaz gerçektir.
Unutulmamalıdır ki Hz. Muhammed (sa) elçilik görevi kendisine vahiy edilmeden önce; putlara inanmazdı ama aradığı dini inancıda ne Hıristiyanlıkta ne de Yahudilikte bulabilmişti. bir gün Ey Allahım, eğer hangi ibadet etme biçiminin senin hoşuna gideceğini bilseydim ona uyardım, ama bunu bilmiyorum diye münacatta bulunmuştur. islam peygamberi s.75 paragraf 145 (islam tarihçisi ibn hişam 144 145)
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar