bugün
- sinem dedetaş6
- atatürk'ün vizyonunun inanılmazlığı7
- apo çıkarsa ulusalcılar ne yapacak5
- 29 ekim 2026 bitlisspor kayserispor maçı4
- yaşasın cumhuriyet5
- muğla vs uşak afyon denizli aydın kütahya manisa4
- 29 ekim cumhuriyet bayramı13
- arkadaşlar nerdesiniz2
- escort taş mı yesin11
- gustavo fring'in en büyük hatası2
- futbol18
- sırrı süreyyacı ünlülerin 29 ekim kutlaması7
- ısparta nokulu6
- alzheimer günlüğü6
- cumhuriyet bayramı14
- opel vectra a3
- müslüm gürses şarkılarındaki felsefi sözler6
- sözlük yazarlarının çayları6
- halk aşksızsa sokaklar banka dükkanlarıyla doludur5
- hayat koçu ile yaşam koçu arasındaki fark7
- gocu'nun sözlüğe vedası4
- dalaman2
- kartoncu bey birader beydir2
- türkiye cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır4
- erzurum vs kars2
- ekşi sözlük toplu yazar alımı3
- yeniden de sevebiliriz akdeniz2
- muhtaç olduğun kudret3
- 4 kasım 2026 fenerbahçe liverpool maçı13
- uefa şampiyonlar ligi5
- bir kıza saklama kabı hediye etmek11
- fenerbahçe10
- kumaş2
- liverpool fc3
- koşmak yerine ağırlık kaldırmak5
- haftanın gammazları listesi3
- eskorta gitmenin hijyenik olmaması2
- apo piçtir piç kalacak3
- gece vakti orman yolunda bisiklet sürmek8
- sarı saçın yakıştığı ünlüler9
- kurallara neden uyduğumuz sorusu2
- 26 ekim 2026 galatasaray fenerbahçe maçı62
- münihte tavuk döner yedim2
- sözlüğün artık kapanacak hale gelmesi2
- maymuna fındık atmak2
- ezberin gereksiz olduğu yanılgısı4
- ben sana inanıyorum2
- öyle bir yatmak ki yarınlar olmayacakmışcasına7
- rafine zevkleri olan erkek11
- kedilerle uyumak9
mimarların havası tartışılır, orayı bi yana bırakıp da yazılanlara bakarsak çoğu yerinde tespitler. mimarlık kelimelere takılan bir meslek grubu. üniversitedeki ilk proje dersimde hocamız bir konutta bulunan bölümler nelerdir diye sormuştu. hepimizin evinde misafire verilen önemin yanında biraz da gösteriş merakından kaynaklı bir misafir odası vardır. hatta kimi evlerde misafirin önemine göre o odaya alınmaz bile misafir, temiz kalmalı çünkü. evin en büyük, en kullanışlı odasını evde yaşayanlar kullanamazlar, kirlenir, halı lekelenir diye. işte ben de mutfak, tuvalet, banyonun yanında misafir odasını da söyledim. söylemez olaydım. onun adı yaşama alanıymış. yerim böyle işi dedim. kime hikaye anlatıyor bu kadın. evine gidip baksan onda da vardır bi misafir odası, çocuklarını filan sokmuyordur oraya. ama benim bu cevabımla baya güldü eğlendi. sanki yedi sülalesi saraylı. sonradan farkettim ki bu işin oluru buymuş. kelimeler kimi zaman hatta çoğu zaman tasarımından daha önemli olabiliyormuş. kütleye giriş yerine ben binaya burdan giriş verdim dersen bitmez o okul.
evinde istediğin kadar misafir odası olsun, adına yaşama alanı dedin mi havasından yanına varamazsın. "ailecek boş vaktimizi yaşama alanında geçiriyoruz, misafir gelince de oturuyor bi köşeye, bulaşığını filan yıkayıp gidiyor." ayıp lan, misafir odası olacak o evde, biz büyüklerimizden öyle gördük.
edit : yazının kaynağı için;
http://www.arkitera.com/g...i-havali-olma-rehberi/291
evinde istediğin kadar misafir odası olsun, adına yaşama alanı dedin mi havasından yanına varamazsın. "ailecek boş vaktimizi yaşama alanında geçiriyoruz, misafir gelince de oturuyor bi köşeye, bulaşığını filan yıkayıp gidiyor." ayıp lan, misafir odası olacak o evde, biz büyüklerimizden öyle gördük.
edit : yazının kaynağı için;
http://www.arkitera.com/g...i-havali-olma-rehberi/291
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar