bugün

aziz yıldırım

1998 yılından beri fenerbahçe spor kulübü başkanı olan vatandaş.

ben o zamanlar ortaokuldaydım. Liseye geçtik yine başkandı, üniversiteye gittik yine başkandı, üniversite bitti, askerlik bitti, askerlik biteli 5 yıl oldu hala başkan! ömrümü yedin lan ömrümü. Allah aşkına bırak git şu takımı.

2009 yılında işler kötü giderken ve sen yine 500.000 euro ve egon yüzünden zico yu kovduğunda kadıköy de ankaragücü ne 2-1 yenilmiştik. ben ve bir sürü fenerbahçeli senin aleyhinde tezahürat yaparken senin parayla tuttuğun adamlar bize saldırmıştı. Seni ne bugün ne dün hiçbir zaman sevmedim. Bir çok fenerbahçeli de sevmedi seni ancak sırf o kulübün başında olduğun için yanlış bir şekilde Fenerbahçelilik adına seni destekledi milyonlar. Şike sürecinde gördük.

Başarıdan daha önemli olan şey gururdur. Kişilerin gururları-kimlikleri olduğu gibi kurumlarında gurur ve kimlikleri olur. Çünkü kurumları oluşturan bizleriz.

Şike oldu olmadı... Hiç ilgilenmiyorum. Dünyada şikenin olmadığı bir arena yok. At yarışlarından tutunda, voleybol maçlarına, köpek yarışlarına kadar bahis olduğu her yerde şike var. Ortaya çıkanlar dağın görünen kısmı ya bizim görmediklerimiz, bilmediklerimiz?

Hapse girdiğinde koskoca kulübün kanalı 7/24 senin hakkında yayın yaptı. Fenerbahçe, Fenerbahçe olmaktan çıkıp senin kendi şirketin gibi bir şey oldu. istediğini astın, istediğini kolladın. Bu sene boktan bir kadro kurdun takım göte-bala bir yerlere kadar geldi. Bu akşam şampiyonluk gitti... sende gideceksen eğer uefa'nın da, türkiye kupasının da gitmesini tercih ediyorum.

Yeter'Ki git şu kulüpten. Ölünce mi kurtulacak bu kulüp senden.

Ne demiştik gurur. Şike yapıldı diyor mahkeme. Bazı güçler girdi araya sen serbest kaldın, biz ligde kaldık. Tamam eyvallah. Ama gurur işte... Bu sadece seninle alakalı bir şey değil bu koca bir kulüp. Milyonlarca taraftarı var.

Adam olan, kulübün prestijini düşünen adam önce istifa ederdi hemen, sonra o şampiyonluk federasyona iade edilirdi. Sonra bir alt lige düşürülmek için dilekçe verilirdi. Trabzonspor'un ilk şampiyonluğunu kutlayan takım biz olurduk. Fenerbahçe TV den tebrikler trabzonspor yazardık! En azından dik dururduk... kimse sesini çıkartamaz konuşamazdı. 18 yaşındaki çocuklar fenerbahçe ve taraftarına hakaret etmezdi. Hadi bizler belli olgunluğa ulaşmış insanlarız ancak 15 yaşındaki çocuklar bunları çok ciddiye alır birbirleri ile okullarda didişen bir sürü çocuk var. sırf şu şikeciler muhabbetinden dolayı.

Kişiler değil kurumlar ön planda olur. Başkanlar gider, futbolcular, teknik adamlar gider ama o forma ve amblem hep orada kalır değişmez. Taraftarlarda gider ama ardından yeni nesiller gelir bayrakları sallamaya kaşkollarla şov yapmaya. O yüzden gururdur önemli olan.

Allah rızası için bırak artık şu kulübü. 30 yaşındayım fenerliyim ama desteklemek içimden gelmiyor. forma sanki senin forman, renkler sanki senin rengin! içimden gelmiyor ulan içimden gelmiyor.