vücut geliştirme

1 sene 2 aydir duzenli olarak yaptigim spor. Her seyden once disiplin ister... Bwlli bir sure sonra yasam sekli haline gelir. Amac zannedildigi gibi kas yapmak, agirlik kaldirmak veya guzel gozulmek degil, saglikli, fit ve aktif olmaktir. Kendi vucudunu heykel yapar gibi sekillendirmektir.

Bundan 1 sene 2 ay once 120 kiloydum. Bel cevrem 42 beden, gomlek boyum 2xl'di. 8 saat uyku uyusam bile yorgun kalkiyordum, hasta oldugumda 1 ayda zar zor iyilesirdim, merdiven inip cikma bile iskenceydi, 2 adimda nefes nefese kalirdim.

Bu gun 106 kiloyum, rahatlikla genis tutus 8 tekrar barfix cekebiliyorum. Ortalama 25 kilo yag verdim. Bel cevrem 36, gomlek boyum m ***. 6 saat uyku bol bol yetiyor, hasta oldugum zaman cok daha hizli iyilesiyorum, merdivenleri 2ser ikiser kosarak inip cikiyorum. Bedenim cok daha saglikli, zihnim cok daha acik.

Fiziksel artilarinin yaninda zihinsel ve psikolojik artilari da var.

Eskiden kendimle barisik degildim, aynada kendime bakmaktan igrenirdim. Giyecek kiyafet bulamazdim, oradan buradan hep dar gelirdi kiyafetler. Icime kapaniktim, nereye gitsem insanlar beni kilom yuzunden asagilacak psikolojisine girerdim. kizlarla konusmaktan cekinirdim. Kisaca bedenimle ilgili ozguven eksikligim vardi ve bu hayatimi hep kotu etkiledi. Kiz arkadasim hic olmamisti mesela, veya etrafimda cok arkadasim yoktu, beni yargilayacaklar korkusuyla insanlari hep uzak tuttum.

Su anda bedenimle cok daha barisigim. Aynanin karsisina gecip kendime bakmak cok buyuk keyif veriyor. 14 ayda neler basardigimi gormek, eskiden imkansiz oldugunu dusundugum seyi yapmak cok buyuk bir gurur kaynagi. Pat diye karakterim degismedi ama yavas yavas ozguvenim artti. Ilk defa asik oldum, ilk defa kiz arkadasim oldu. Ilk defa insanlarin duygusal olarak bana yaklasmasina izin verdim. Belki bu sadece benim beynimde ama ilk defa insanlar bana asagilama yerine hayranlikla bakiyor.

Kisaca vucudumu gelistirmek hayatimda verdigim en onemli kararlardan birisiydi. Sadece vucudumu degil zihnimi de gelistirdi. Bu yaziyi yazmamin amaci, baslamak isteyen arkadaslara motivasyon kaynagi olmasi. Hic bir sey imkansiz degildir. Bahsettgimi yapmak zordur, ama odulu cekilen aciya kesinlikle deger.