bugün

iş sonrası yorgunluğu yenmenin yolları

Günlerden çarşamba ve iş çıkışı bir arkadaşınızla buluşmaya söz verdiniz. Ancak sizin hiç dışarı çıkacak gücünüz yok! Bunun sebebi işyeri yorgunluğu! Yeniden enerjik olmanın yolları burada...

Ofisten çıkıp arkadaşlarla eğlenceye gitmeyi iple çektiğiniz günleri hatırlayın. Şimdiyse iple çektiğiniz tek şey, işinizi bir an önce bitirip kendinizi kanepeye atmak. O kadar yorgunsunuz ki televizyon seyretmek bile size zor geliyor. Genellikle uzandığınız kanepede uyuyakalıyorsunuz. O kadar yorgun hissediyorsunuz ki, dışarı çıkmak aklınızın ucundan bile geçmiyor. Hayatınızın işinizle, kanepeniz arasında gidip-gelerek geçmesine izin veremezsiniz. iş sonrasında bitkin hissedip kendinizi eve kapamanız kaderiniz haline dönüşmemeli. Bunun için yapılması gereken en doğru hareket, yorgunluğa sebep olan etkenlerin ortadan kaldırılması olacakt ır. Aşırı yorgunluğunuz, çok çalışmanızın yanı sıra, yanlış iş alışkanlıklarınızdan da kaynaklanıyor olabilir. iş programınız sırasında enerjinizi koruyarak iş bitiminda hâlâ enerjik kalmayı başarmanız mümkün. işte dikkat etmeniz gereken noktalar.

KAFEiN FAKTÖRÜ

işe başlamadan önce mutlaka bir kahve içer misiniz? Tüketeceğiniz fazla miktarda kahve, size enerji vermek yerine sizi bitkin bırakır. Beslenme uzmanı Elizabeth Somer'e göre; kahvenin vücuttan tam olarak atılması için 12 saat geçmesi gerekiyor. Yemek ve Ruh Hali-Food and Mood, adlı kitabında Somer, fazla kahve tüketiminin insanı susuz bırakarak uyuşukluk ve yorgunluk yaptığını belirtiyor.

ÇÖZÜM iÇiN: Kahve içtikten sonra su tüketimine hız verin. Su, kahvenin vücuttan daha erken atılmasını sağlar. Kahve mideniz için de çok sağlıklı bir içecek sayılmaz. Mide asitlerini harekete geçirerek ağrı ve kramplara yol açabilir. Bunun için açken kahve içmemeye dikkat etmelisiniz. Kahvenin günde üç fincandan fazla tüketilmesi enerjinizi emecektir. Kahve içmek istediğinizde yerine su için.
Eğer bu sizi kesmiyorsa kafeinsiz kahvelere ve çaylara yönelebilirsiniz. Size enerji verdiğini düşünüyorsanız yerine yağsız süt ya da ceviz tüketebilirsiniz.

Kaynak: http://www.yonetimhaber.c...rgunlugu_yenmenin_yollari