bugün

mehmet çelikel anadolu lisesi

Mehmet Çelikel Lisesi 1938 senesinde Mehmet Çelikel tarafından yaptırılan Türkiye Cumhuriyetinin ilk bağış okuludur. 1960 lı yıllara kadar Zonguldak merkez,Çaycuma,Devrek,Ereğli ve Bartın'ın tek lisesi olmuştur. Devlet Liselerinin bütçelerinin kısılması süreciyle birlikte, çağdaş eğitim için gerekli altyapı yatırımlarının karşılanması giderek olanaksız hal almaya başladı.Bu sorunlar karşısında Çelikel mezunları okullarına sahip çıkmak için çalışmalara başladı ve 1988 senesinde Mehmet Çelikel Lisesi Eğitim Vakfı resmen kuruldu.

Genel liselerimizdeki dil öğreniminin yetersizliğinin giderilmesi amacıyla M.Çelikel Lisesi, ingilizce hazırlık sınıflı 4 yıllık okul konumuna geçti.sonra ingilizce takviyeli Devlet Lisesi modelinden Anadolu Lisesi modeline geçildi.

Mehmet Çelikel Lisesi tüm Zonguldak'tan görülebilen muhteşem binası ek binaları ve kapalı spor salonu ile simgesel bir eğitim kurumu olarak ortaya çıktı.
Mehmet Çelikel Lisesi Vakfı, okulun sol tarafındaki boş araziye 8 derslik, bilgisayar laboratuarı, çok amaçlı bir salonu ihtiva eden ek binayı hazırlık sınıfları ve bilgisayar merkezi adı altında Bakanlıktan tek kuruş almadan en güzel şekilde yaparak öğrencilerin hizmetine verdi.