galatasaray

geçen yıl ile bu yıl arasındaki farkı rakiplerin galatasaray'ın sistemini çözmüş olmasıdır.

ilkyarıda oynadığımız orduspor maçını hatırlayın, puan kayıpları o maçtan sonra başlamıştı. ne oldu peki o maçta? hector cuper "topu galatasaray'a verin, otobüsü çekin" dedi ve sistemi uyguladı. dahası hızlı kanat oyuncuları ve galatasaray'ın defans oyuncularının zaaflarından faydalanarak arkaya atılan toplarla sonuca gitti. melo'nun formsuzluğu, selçuk'un yalnızlığı ise bir başka etken. zira formda bir melo'nun geçen yıl neler yapabildiğini gördük. sonrası iplik söküğü gibi geldi.

hal böyle olunca o maçtan sonra oyun biraz daha kanatlara gitti. engin baytar'ın cezası, hamit ve hakan balta'nın peformans düşüklüğü ve amrabat'ın istenen oyunu sergileyememesiyle birlikte skor bulmada sıkıntı çektik hatta (yamulmuyorsam) kayserispor maçı sonrası fatih terim gerekirse tek forvete dönebileceğini söylemişti.

tüm bunlar yaşanırken ligin ilk yarısında futbol otoritelerin bir çoğu galatasaray'ın oyunu açmada sıkıntı yaşadığı konusunda hemfikir oldu. kaldı ki fatih terim'in kayserispor maçı sonrası tek forvete dönme açıklaması da bunun ispatıydı. "orta sahayı kalabalıklaştırırım, forvetlerim ileri geri yapmıyor" dedi bir bakıma...

dolayısıyla oyunu açacak klasik 10 numara mevkisinde bir futbolcuya ihtiyaç vardı ve sneijder geldi.

nitekim geçen hafta oynanan orduspor maçının ikinci yarısı galatasaray takımının gerçekte neler yapabileceğini bizlere gösterdi. yani sistem kuruldu, forvetler sağa sola, ileri geri geliyor, orta saha koşuyor, sneijder forvet arkasında forveti besliyor, kanatlar çalışıyor. ve böyle olunca sonuç geldi... 2-0'dan 4-2 bitirdi galatasaray maçı.

ancak eskişehirspor maçı'nda bu oyunun %1'i dahi yoktu sahada... ben böyle bir galatasaray'ı iki yıldır ilk kez izliyorum... ilginç bir şekilde topu kovalayan galatasaray oldu, rakibi kovalayan galatasaray oldu... yani şartlar ilk kez bu kadar bariz değişmişti.

velhasıl, güveniyorum, o kulübede fatih terim olduğu sürece de güvenim bir nebze olsun azalmayacak.
© copyright 2005 - 2026