bugün

uludağ sözlük

bu entryi girmeden önce tam 7 ay bekledim. 7 koca ay.

uludağ sözlük'e mail kutuma gelen bir davet maili ile üye oldum. o zamanlar 20 tanım entrysi isteniyordu üye olabilmemiz için(şimdi kaç bilmiyorum) ve bunların ciddi anlamda tanım olması gerekiyordu. o sıra yazarlık başvurusu yapan birkaç arkadaşımın hesapları onaylanmamıştı gevşek tanımlarından ötürü. konudan çok sapmayalım, o ara bu maili görünce "bakalım" dedim, "nasıl bir yermiş bu ulu sözlük, bi' kontrol edelim?". hesabı oluşturdum, entry girmeye başladım ve tam 14. entryimdeyken birden mesaj kutum yandı. gelen zall'ın hoş geldiniz mesajıydı (şimdi nasıl bilmiyorum, o ara hesabınız onaylanırsa zall'dan mesaj geliyordu otomatik). güzel işmiş dedik, daha 14 entry girmişken hesap onaylandı. hepitopu 1 saat bile sürmedi yani onaylanması hesabımın.

ortamın yeni yetmesi, taze yazarı olarak ilk birkaç gün sadece okuma yapmaya çalıştım, ara ara entryler girdim. ancak şunu görmüştüm ki uludağ sözlük diğerlerinden farklı. zira burası bir sözlük değil, biraz formatlanmış bir forumdu. yazarlarının büyük bir kısmını inci sözlük hesabı silinmiş liselilerden oluşuyordu ve birbirinin aynısı olan iki başlığı sol framede alt alta görebiliyordunuz. durumu ilettiğiniz moderatörlerden de cevap alabilmek deveye hendek atlatmaktan zordu. gerçi hakkını yemeyelim, moonlight sonata pek yardımcı olurdu ancak bu ona has bir özellikti, moderasyona değil.

bu entryi girmeden önce tam 7 ay bekledim. 7 koca ay. çok şey değişmiş sözlükte. formatlanmış forum havasından çıkmış, güldürmeyen inci sözlük olmuş. yazarlarının yaş ortalaması 13 14 civarına kadar gerilemiş ve giren kişide yazma isteği dahi bırakmaz hale gelmiş. üstteki getir ve ara butonları pek sık kullanan biri olarak diyebilirim ki yok, eski başlıklar da çöplük olmaktan kurtulamamış bu niteliksiz yazar ve beceriksiz moderasyon yüzünden.

uludağ sözlük, artık devam etmemesi gereken bir site. webarchive'da yerini alsın, ve biraz daha az karbondioksit salınsın dünyaya.