bugün

bedava yemek yeme rehberi

özellikle öğrencilerin, bekar erkeklerin ve işsizlerin ihtiyaç duyduğu rehberdir.

bedava yemek yemenin pek çok yolu bulunur:

1. karşı komşunuza gidin.
2. restauranta gidip paranızın olmadığını, sadece çorba içmek istediğinizi söyleyin.
3. bakkallarda cipsler genelde kapı önündedir, onlar çalınabilir.
4. sosisli, tost, döner satan büfelerin bazılarında ödeme yapılıp yiyecek beklenir. parayı vermiş gibi yapın.
5. artık bazı fast food'cular yediklerinizin fişini size veriyorlar ve siz de gidip kasada ödüyorsunuz. kalabalıksa ödemeyin.
6. kahvehanede yancı olun çay için ve kalkın.
7. (sabah kahvaltısında çok işe yarar) pastaneden simit/poğaça alın ve cebinizdeki bozuklukları çıkartmaya çalışın. diyelim ki poğaça 1 lira, siz 50 kuruş çıkartın "hay allah çıkmadı" deyin. artık o poğaçaya eliniz değdiği için adam geri almayacaktır. ya "sağlık olsun" diyecektir ya da "sonra bırakırsın".
8. plastik fişlerle tabldot yemek verilen yerlerde onlar genelde masa üstüne bırakılır, çalın.
9. akşam kapanmak üzere olan bi' kızarmış tavukçu cebinizde ne kadar varsa ona göre yarım ya da tam bir kızarmış tavuk verecektir. bedava değil ama, indirimli.
10. buyuk süpermarketlerde çikolata, su gibi şeyler yiyip için, çöpleri kasaya gelene kadar yanınızda bulundurun bi' aksilik olmasın diye. tam kasaya gelirken saklayın ve çıkın.
11. motorlu kuryeler genelde toplu siparişe çıkar arka taraftaki gidonda yemek olabilir, kilitli değilse denenmeli.
12. öğrenci evlerinde diğer arkadaşın evinden geçinin. ama sık sık yapmayın, onlar da gariban.
13. okul yemekhanelerinde paranızın olmadığını söylerseniz sürekli yiyebilirsiniz. ama fazla dikkat çekmeyin, zaten paranın çoğunu okul ödüyor bu yüzden sorun etmez.
14. garsonluk falan yapıyorsanız garsonluk yaptığınız yerde ne bulursanız yakalanmadan yiyin, zaten yok fiyatına çalıştırıyorlar.
15. kurban bayramını çok iyi değerlendirmelisiniz. apartmandaki komşularla iyi ilişkiler kurarsanız kurban bayramında gerçekten iyi bir et stoğu yapabilirsiniz.
16. sureklı ailenizden kargo isteyin, yemek yollasınlar. hiçbir anne onun ev yemeklerini özlediğinizi söylediğinizde yollamamazlık yapmaz.
17. yaşadığınız şehirde akrabalarınız varsa sık sık ziyarete gidin. genelde sofra kurulur yemek yenir.
18. üniversitelerde genelde kahve otomatları vardır. onun bakımını yapan adama makinenin paranızı yuttuğunu ama kahvenizi alamadığınızı soyleyin.
19. bakanlıklar ya da büyük şirketler gibi yerlerde, genelde en alt katta yemekhane olur. 1) yemek saatlerini öğrenin. 2) kurumda çalışan birinin adını öğrenin. 3) adamın adını söyleyip ziyarete geldiğinizi, bir sorunuz olduğunu falan söyleyin (yemek saati olduğu için arasa da yerinde bulamaz). 4) sizi yemekhanede beklediğini söyleyin. 5) yemekhaneye gidin ve yiyin. not: bakanlıkların yemekleri çok güzel olur.
20. sınıfta kızların elinde bisküvi vs bilimum yiyecek gördünüz, yanlarına gidin.
21. simitçiler akşam 7 simiti 1 liraya veriyor. onun da alıcısı olmazsa tezgahın üstüne bırakıyorlar kapatırken ihtiyacı olan alsın diye.
22. midyeci tanıdığınız varsa 1 sigara karşılığında 1 poşet kazan dibi midye alabilirsiniz. kazan dibi midyeler satılmaz ama normal midyeden daha güzel meze olurlar.
23. balıkçılar ağlarını temizlerken yanlarına gidin. çok ucuza verirler, öğrenciyiz derseniz. bedavaya bile veriyorlar.
24. artık fırına veye kafeye girip bir tane askıda kahve veya ekmek derseniz size bedavadan veriyor. nedeni, başka birinin nezaketen parasız olanların da yiyip içebilmesi için fazladan para veriyor olması.
25. iyi bir ingilizceniz var ise mekanlara ücretsiz girebilirsiniz. düzgün bir tiple mekanın kapısına gidin ve ingilizce erasmus öğrencisi oldugunu söyleyin kesin alıyorlar.
26. okuldaki yemek burslarına başvurun. genellikle ilk başvuranlara çıkıyor, haberiniz olsun. öyle seçme falan pek yok.
27. sütaş vs. gibi bir kamyonun bi' yerde durduğunu görürseniz onlardan ürün almaya çalışın. bazen bedavaya bazen de çok ucuza veriyorlar.
28. denize kıyısı olan bi' şehirde yaşıyorsanız balık tutmaya gidin. tutamazsanız bile birilerinden alabilirsiniz.
29. kan vermeye gidin. kan verdikten sonra çokoprens veya çikolatalı kek yanında vişne suyu veriyorlar.
30. piknikçi/mangalcı gördüğünüzde yanına gidip koktuğunu söyleyin ve bi' parça verip veremeyecekleri sorun. o günün verdiği mutlulukla verirler 10 mangalcıdan 8'inden bişeyler koparırsınız.
31. son kullanma tarihi dolmaya yakın ürünlerin satıldığı dükkanlar var artık. bedava değil ama çok ucuza veriyorlar malları.
32. apartmanda mülayim çocuğu oynayın, kesinlikle yemek getiriyorlar.
33. mevlüt, 40 gibi etkinliklere katılın; hem sevap işlersiniz, hem et yersiniz.
34. doğum günlerine hediyesiz gidin, pasta yiyin.
35. üniversitelerdeki konferans, panel gibi şeylere katılın. bazılarının arasında veya çıkışında kuru pasta, çay falan dağıtıyorlar. ayrıca milletle konferans/panelle ilgili muhabbet de edebiliyorsunuz.
36. bazı belediyeler sabah çorba dağıtıyor. ekmeğini alıp gelen gördüm, utanmayın yani.
37. caminin imamına aç olduğunuzu ve paranızın olmadığını söyleyin, ama ciddi olun.
38. fırınlarda geceleri genellikle fırın sahipleri olmaz, hamur ustaları olur. onlardan edeceğiniz rica ile ekmek, simit, poğaça vs. alabilirsiniz.
39. aş evleri ya da vakıfların yemekhanelerine gidip öğrenci olduğunuzu tatlı dille anlatabilirseniz, kolaylıkla her gün gidip yemeğinizi yersiniz.
40. catering şirketleri gün/öğün sonunda artan yemeği bildiğiniz çöpe atar. eğer gidip zamanında isterseniz istediğiniz kadar yemek vereceklerdir.

karnınızı doyurmak için buyrun tam 40 yol. istediğinizi kullanabilirsiniz, hepsi de denenmiş, onaylanmıştır.