bugün

football manager 2013

d&r'da 30 liraya düşmesiyle heveslenip aldığım oyun. yıllardır cm&fm oynayan birisi olarak adamların emeğinin karşılığını vermek istedim bir anlamda. kutuyu aldım içinden çıkan dvd'yi yerleştirdim pc'ye. sonra anladım ki steam gerekiyormuş oynamak için. eyvallah dedim indirdim. sonra steam için bir kullanıcı oluşturdum. yaklaşık 5-7 dk bekledim ve oyun kuruldu ve oyuna daldım. fakat özellikle antrenman olayı o kadar saçma ve berbat olmuş ki orada ilk küfürümü ettim. kariyere beşiktaş ile başladım ama takıma takviye yapmaya çalıştığımda benden istenilen rakamlar o kadar gülünç ve saçmaydı ki kendimi zor tuttum monitörü parçalamamak için. yükselen sinir katsayım ile ilk hazırlık maçımı yapayım dedim. rakibim sanırım orlando pirates denilen kulüptü. burda tabi rakibin bir önemi yok. çünkü maç motoru denilen o zımbırtı o kadar iğrençti ki futbolcular sanki buz pateni kayıyormuş izlenimi veriyordu. yaklaşık 3-4 tane hazırlık maçı yaptım. ve bu hazırlık maçlarında toplamda 4-5 gol yedim ve bu gollerin hepsi aynı şekildeydi. rakibin kanat oyuncusu sağ/sol kanattan ilerliyor benim sağ/solbekimi çalım manyağı edip sıfıra kadar iniyor ve penaltı noktasına doğru çoğunlukla yerden pas veriyor ve benim stoperlerim armut topluyormuşcasına bakınıyorlar. armudun tadı iyi gelmiş olacak ki kıpırdamadıkları için o kanattan süzülen rakibin asisti ile golü yiyoruz. yediğim 5 gol varsa 4ü bu şekildedir. ''sen taktik oluşturmayı bilmiyorsun, hata yapıyorsun bir yerde'' diye düşünülmesin çünkü bir çok taktik varyasyonu ve beşiktaş'ın dışında kırklarelispor'la da oynadım. şu 3-4 hazırlık maçından sonra zor da olsa ligin açılışına kadar dayanabildim ama lig maçlarında da kazanmama rağmen oyunun saçmalıkları sebebiyle dayanamadım ve kaydetmeden çıktım oyundan.

şunu söyleyebilirim ki iyi ki bu berbat oyunu 80 küsür lira iken almadım. insan 30 liraya pek acımıyor ama bu kötü oyun için 80 lira çok büyük bir kayıp olurdu benim için.

tabi bu entry tamamen benim gözlemlerim ve fikirlerimden oluşmaktadır.
© copyright 2005 - 2026