bugün

didier drogba

topçunun tillahıdır. tanımı yaptık ve gelelim kısa bir analize.
bu adam geçen sene cl finalini koparan adam ve chelsea tarihine geçmiş bir adam. bu adamı sorgulamak akıl işi değil. her türlü en az 1,5 sene daha oynar. galatasaray kendisi ile 2,5 yıllık anlaşma yapmış hayırlı olsun ve helal olsun tabi. para kısmını kendileri bilir, elbette wesley sneijder ile birlikte büyük bir külfete girdiler ama bu işler böyle olur. ucuza kapanmaz böyle adamlar ve tabiki de risklerini de birlikte getirir. ama "flaş" dediğimiz transfer atışları bunlar ve türkiye ligi için büyük işler.
daha önce wesley sneijder transferinde de dediğim gibi hayatta kıskanmam, sadece gerçekten imrenirim ve bu adamları en azından seyredeceğim için bir futbolsever olarak mutlu olurum. umarım bizimkilere* de bir kıvılcım sıçratır da biz de son 10 yılın bu alandaki birincisi olarak iyi bir transfere imza atarız bu ara sezonda.
mutlaka şöhretli bir adam olması da olmazsa olmaz değildir, iyi ve kaliteli bir adam almış olmak öncelikli olmalıdır ama aynı zamanda söhretli birini almak işin kremasıdır.
işin özü bu yarı ne yapar bilmiyorum ama seneye toplam sezonda asgari 15-20 gol atar ve yarısı kadar da asist yapar. son sözüm galatasaray iç dengelerine; öncelikle parasal dengeleri bozar bu tip transferler ama her zaman vahim sonuçlara doğru gitmez, vahim sonuçlara giderse de kötü sonuçlarla birlikte gider bu tip transferlerin sorgulanması. muhtemelen galatasaray ya 4-4-2 ya da 3-5-2 gibi oynar bu adamla ve wesley ile, olur mu bilmiyorum, görmek lazım.
tek forvet oynarsa o zaman kalan 3 adam (umut, elmander ve burak) için huzursuzluk haberleri çıkartılır muhtemelen, çünkü bizde olan budur hep.
sonuç olarak hayırlı olsun iyi transfer, yaşına, başına ve kıçına bakmadan.
not: kuzey kadıköy'lü olduğumu cümle alem bilir!
© copyright 2005 - 2026