bugün

kürtler ve türkler eşit olamaz diyen chp li vekil

söylediği sözleri çarpıtılarak başlık açılmış vekil.

ne demişti vekil bir bakalım:

--spoiler--
Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz.
--spoiler--

şimdi irdeleyelim nediyor vekil; türk ulusuyla kürt milliyeti eşit değildir. nedir türk ulusu: etnik kökeni ne olursa olsun türkiye cumhuriyeti devleti'ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes. kısacası bir üst kimliktir türk ulusu ki kürdü, çerkezi, arabı, boşnağı; vatandaş olan herkesi kapsar.

kürt milliyeti nedir; kökeni kürt olan kişidir. yani bir alt kimliktir.

türk ulusu denilirken bir üst kimlik vurgusu yapılıyor. üst kimlikle alt kimlik hiç bir zaman eşit sayılamaz. kürt milliyeti ise bir alt kimliktir. tıpkı müslümanlık ve sünnilik ya da şiilik gibi. müslümanlıkla sünnilik eşit ya da bir midir; değildir. türk ulusu ile kürt milliyeti de eşit ya da bir değildir.

sayın vekil haklıdır; şöyle ki akepe hükümeti döneminde verilen tavizlerle kürtçüler şımartıldıkça şımartılmış; kürtçü faşistlerin pişkinlikleri, adilikleri, şerefsizlikleri en sıradan vatandaşı bile çıldırtacak hale gelmiştir. örnek mi; pkk adlı kan emici terör örgütünü kuranlardan bir karıyı barış güvercini olarak lanse etmek; asker poli,s şehit edildiğinde halay çekerek kutlama yapmak ve sonra çıkıp utanmadan " barış istiyoruz." demek.

kürtçülere tanınan ayrıcalıklar ne yazık ki diğer etnik kökenli vatandaşlarımıza tanınmamaktadır.

en basit örnek: uludere' de ölen kürtçü kaçakçı ailelerine 120 bin tl ödenirken; diğer etnik kökenden olan şehit ailelerine 40 bin tl ödenmektedir.

meraklısına: kürtler henüz millet değil; halk durumundadır.
güncel Önemli Başlıklar