bugün

evrim teorisi

şimdi buraya insan sudan yaratılmıştır desem - ki diyorum zaten. çünkü ayetler böyle diyor- kaç artı gelir bilmiyorum. anlamadığım ise şu: insanın bir damla sudan oluşabileceğine inanan bunu canı gönülden kabul eden zihniyetin evrime karşı çıkması.

ne sanılıyor evrim düşüncesi? maymundan olduğumuz teorisi mi? bu teori maymundan olduğumuz düşüncesini çoktan aştı artık. maymundan geldiğimiz düşüncesi 25 yıl önce zaten elendi. abiyogenez soruları falan dolaşıyor ortada artık.

bir şeye muhalif olmak iyidir. iyidir de mantıklı olunmalı biraz. muhalif düşüncenin elinde daha kanıtlayıcı bilgiler olmalı.

çok mu garip erkekten gelen bir parça suyun anne yumurtalıklarında şekillenmesi ile oluşan bir varlığın evrim geçirmesi? önce sadece kan pıhtısı halinde olan ve bir karında su içerisinde can bulan bir varlığın yüzyıllar içerisinde bazı biyolojik değişikliklere uğramış olabileceğini düşünmek çok mu zor? doğduğunda dişleri bile olmayan, saçları olmayan ve hiç bir şeyden anlamayan bir varlığın. seneler içerisinde yürüyebilmesi, konuşması, saçlarının önce renkli sonra beyazlaşması ya da dökülmesi, yaşlılık yıllarında beli bükülebilen, kemikleri kırıldıktan sonra belli tedaviler ile tekrar eskisi gibi olabilen bir varlığın evrim geçirebilmesi çok mu enteresan?

topkapı sarayına gittim bir aralar. orada bazı kılıçlar ve kıyafetler gördüm. kıyafetleri es geçelim de kılıçlar boyum kadardı nerede ise! tamam ben minyon biri sayılırım beni geçelim de, kılıçlar hiç de günümüz erkeklerinin de kullanabileceği uzunlukta ve ağırlıkta değiller gibi geldi bana.

benim beynim algılamıyor bu reddetme meselesini... 17m civarında bir türbe olan Hz. Yuşa türbesine gidip mübarek bir zatmış diyenler var, hatta peygamber olabileceğini konuşanları duydum. 17m lik bir insanın varolabileceğine hatta onun mübarek bir zat olabileceğine inanan insanların en fazla 2 metre boyu varken 17m boyundaki bir insanın varolmuş olabileceğine nasıl inanıyor evrime inanmayanlar anlamıyorum.

hepimiz Hz. Adem'in çocukları isek neden bazılarımız daha siyah? neden bazılarımız çekik gözlü? aynı soydansak hiç olmazsa en temel özelliklerimizin birbiri ile aynı olması gerekmez mi? hımm... kıtalar ayrıldı iklim değişikliği mi diyorsunuz. E buda bir evrim değilmidir peki? iklimlere göre bile şekli değişebilen bir organizmanın yüzyıllardır değişen dünya düzenine ayak uyduracak şekilde yeniden formlanmasıdır zaten evrim. bunu neden kabul edemiyorsunuz o zaman?

ortalama 70 yıllık ömründe defalarca saç rengi, vücut hücreleri, yüzünün şekli, hatta ve hatta göz rengi bile değişebilen bir türüz biz insan nesli olarak. bi de anne karnındaki hallerimiz düşünülürse hiç çıkılmıyor işin içinden zaten.

tamam maymundan gelmedik, bu kesin. zaten en baştan beri de saçmaydı bu teori. ama evrim yoktur demek de maymundan geldik demek kadar saçmadır.

evet başka bir canlıdan dönüşmedik. hiç bir zaman hayvan olmadık. hep insandık ve hep ayrı bir türdük. ama şeklimizin değişebildiği de bir gerçek. amerikada yaşayan zenciler ile kenya da yaşayan zencilere bir bakın bakalım benziyorlar mı birbirlerine. alın işte aynı ırk bunlar birde! renklerine bakın, diş ve dudak yapılarına,değişmiş adamlar! iki nesil üç nesil sonra değişmişler işte. ortada bu kadar gözle görülür, elle tutulur kanıtlar varken evrim düşüncesi nasıl bu kadar ters gelebiliyor anlamıyorum ben.

evrim teorisi bazı gereksiz savlar ortaya atarak insan nesline hakaret etmiştir dönem dönem evet. ama hangimiz bebekliğimizde ayak parmaklarımızı yemeye çalışmadık ki? evrim teorisi de bebektir. büyüdükçe doğruyu bulacaktır. ve o doğruyu bulduğunda Kur'an'da bilmem kaç bin yıl önce yazıldığını görünce en çok kendisi şaşıracaktır. bırakalımda büyüsün evrim teorisi. bırakalım da aklına gelen tüm saçma olasıkıları değerlendirsin. bırakalım da gerçeği kendisi kanıtlasın evrim teorisi.