bugün
- 15 temmuz 2026 ingiltere arjantin maçı35
- arjantin'e bir taktik ver9
- kadınlar ne zaman süt vermeye başlar4
- ya arkadaşlar of6
- velvet'in silver'a benzemesi11
- 19 temmuz 2026 ispanya arjantin maçı3
- ingiltere milli futbol takımı7
- karnımızı içimize çekince nereye gidiyor7
- bir sözlük kızıyla saatlerce sevişmek10
- mason greenwood59
- lionel messi3
- bir insana akpliliği üzerinden saldırmak29
- burçlara inanan erkek9
- neden dağ evimiz yok2
- elfida2
- arkadaşlar bu nedir yahu2
- dünyanın en pahalı evi3
- tövbe etmenin felsefi anlamsızlığı5
- kuantum sıçraması2
- tom ve jerry2
- 2026 dünya kupası22
- haluk levent13
- süleyman soylu14
- kabataş olayı görüntüleri6
- ronaldo'nun yahudi olması2
- dünya7
- kangal sucuk 1000 lira13
- uludağ sözlük bitti mi4
- ingiltere8
- 15 temmuz 2026 ingiltere'ye çıkacak kırmızı kart3
- arjantin5
- true denen hadsiz namussuz karaktersiz9
- sözlük kızlarının gelinlikleri6
- kezo erkeklerin ortak özellikleri15
- insan olmaya ceyrek kala23
- yazarların sahip olmak istedikleri süper güçler5
- arapların hain olması3
- kale3112 entry ni beğendi2
- gecenin güzelliği2
- allah'a hiçbir şey gizli kalmaz2
- günün iddaa kuponu2
- etin üzerine tereyağı dökmek3
- fetö nün siyasi ayağı9
- anayasa değişmeli mi5
- erdoğan dan sonra gelecek başkan3
- 14 temmuz 2026 fransa ispanya maçı27
- 15 temmuz 2026 rb salzburg başakşehir maçı3
- spor yapan sözlük erkeği8
- ellerim bos gonlum hos4
- kadınlar neden bu kadar şirin ve bıcırık sorusu8
ilhan, 1 Nisan 1955 Bursa doğumlu. Lise yıllarında başlamış şarkı söylemeye, beste yapmaya... Okul orkestrası ile Milliyet Gazetesi'nin liselerarası yarışmasını kazanmışlar. Orkestranın adı "Meltemler". Okul bitince de grup devam etmiş. Özellikle Bursa'nın, Uludağ'ın diskolarında sahne almışlar. ilk plağı için Unkapanı'na kapağı atan irem, 73 senesinde "Birleşsin Bütün Eller"i yayınlıyor. işte o dönem tanıdım sanatçıyı. Müzik sayfası hazırladığım Demokrat izmir Gazetesi'nin geleneksel yılın sanatçıları konserine davet ettim. Yılın ümit veren erkek sanatçısı olarak... Çok heyecanlıydı. Atatürk Kapalı Spor Salonu'ndaki konserden önce ve sonra çok sohbetlerimiz oldu. Daha 18 yaşındayken havaya kaldırdığı bu ödülün adeta sorumluluğunu taşıyordu. Bana söylediği "Sadece ödül vermediniz, yolumu çizdiniz" sözü hâlâ kulaklarımda. Ve bugün o, ülkemizin klasikleri haline girmişse, aldığı o ödülün bir itici güç olduğunu düşünüyor, böyle bir değeri Türk Popu'na kazandırdığımız için çok mutlu oluyorum.
ilk albümünü 76 yılında yaptı. "ilhan irem 73-76" adını taşıyor bu albüm. Sonra çok ses getiren "Ayrılık Akşamı" parçası var. Hani sevgilisinin sesini sazlıklardan havalanan ördeğin haline benzettiği. Sizi bilmem ama bana sorsanız böyle bir benzetme aklıma bile gelmezdi. işte irem farkı... Katıldığı ve ülkemizi başarıyla temsil ettiği yarışmalar da var. Altın Orfe ve Akdeniz Akdeniz gibi... Bu son yarışmayla TRT yasağını da delmiş, artık parçaları çalınmaya başlamıştı. Akıl almaz TRT denetim kararları vardı o yıllarda. Örneğin bir parçasında ret nedeni şarkı sözü. "Bir bulanık suda kirli bir yosun gibi / Görünmüyorsun temizle kalbini" gibi bir söze denetim kurulu raporu "Kirli suda zaten hiçbir şey görülmez" ve şarkı da "yayınlanamaz". ilginç bir not... Bu sıkı denetime rağmen şarkıları çalınan ve ekrana ilk kez "kulağında küpe" ile çıkan sanatçıdır o... *
ilk albümünü 76 yılında yaptı. "ilhan irem 73-76" adını taşıyor bu albüm. Sonra çok ses getiren "Ayrılık Akşamı" parçası var. Hani sevgilisinin sesini sazlıklardan havalanan ördeğin haline benzettiği. Sizi bilmem ama bana sorsanız böyle bir benzetme aklıma bile gelmezdi. işte irem farkı... Katıldığı ve ülkemizi başarıyla temsil ettiği yarışmalar da var. Altın Orfe ve Akdeniz Akdeniz gibi... Bu son yarışmayla TRT yasağını da delmiş, artık parçaları çalınmaya başlamıştı. Akıl almaz TRT denetim kararları vardı o yıllarda. Örneğin bir parçasında ret nedeni şarkı sözü. "Bir bulanık suda kirli bir yosun gibi / Görünmüyorsun temizle kalbini" gibi bir söze denetim kurulu raporu "Kirli suda zaten hiçbir şey görülmez" ve şarkı da "yayınlanamaz". ilginç bir not... Bu sıkı denetime rağmen şarkıları çalınan ve ekrana ilk kez "kulağında küpe" ile çıkan sanatçıdır o... *
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar