bugün

doğa koleji

şimdi burada geçen hafta yaşadığımız tamamen gerçek bir olayı yazacağım ki herkes bilsin okusun diye.
17 yaşında lise 4. sınıfa giden ikiz kardeşlerim var ve bunlar pek tabiiki başlıktan anlaşılacağı üzere doğa kolejine gitmekteler(di).
ikizlerden erkek olan pek bi hayta daha okullar açılalı olmuş 3 ay 17 gün devamsızlığı olan,derslerinde pek de hatta hiç de başarılı olmayan bir çoçuk. sabahları peder okula bırakır öğle tatilinde ararlar çoçuğunuz bugün gelmedi falan filan. yani bu genç ergen çok çok başarısız bir öğrenci. aile olarak biz de zaten farkındayız bunun.
1 hafta önce son ders saatinde pedere bi telefon gelir hemen okula gelmelisiniz diye, peder de işi gücü bırakır okula gider. okul yönetimi ve öğretmenlerden bazıları çoçuğun başına üşüşmüşler çoçuğu 3 kıza TACiZle suçluyolar yok kızların orasını ellemiş burasına dokunmuş daha da ilerisi kızların suçlamalarında kızlara cinsel organını göstermiş gibi abuk subuk şeyler. çoçuk şok oluyo tabii haliyle ee tabii babası da yanında bir hayli utanıyo sıkılıyo.. diyorlar ki çoçuğu okuldan almanız lazım yoksa olay milli eğitime gider falan filan. daha bitmiyor...ertesi gün okula gidip kamera görüntülerini istiyoruz ki aklımızda soru işareti kalmasın ya doğruysa diye o da yok efendim veremeyiz zaten kameralar olayın olduğu yerde çalışmıyor gibi bahaneler üretiyorlar. velhasıl kelam biz çoçuğu okuldan aldık.okuldan atacaklar ya bahaneye bak. bu bir..
ayrıca bunlar ikiz olduklarından dolayı kız olan da olaydan çok fazla etkileniyor haliyle. ertesi gün erkek olanın okuldan alınması için okula gidildiğinde müdürün odasına gidip iki çift laf söyleyecekkken müdür bunu da odasından kovuyor. ve aileye soylenen laf kızı da okuldan alsanız iyi olur oluyo. sonuçta kızı da okuldan almak ZORUNDA kalıyoruz.
lan ben sizin eğitim anlayışınıza onununza bununuza....nasıl kurum bu 17 yaşına bir gencin hatta 2 gencin hayatıyla oynar.
olayı mahkemeye taşıyacaktım fakat olay sürecek senelerce çoçuk etkilenecek diye onu da yapamıyorum. kapansın gitsin mi peki yanlarına mı kalsın boyle zihniyetli eğitimcilerin. çok küfür ettim zaten burada şimdi gerek yok.
doğanızın da tabiatınız da...