bugün

lisedeki tarih derslerinin yetersizliği

liseye gelmiş, en iyi bilmesi gereken şey kendi tarihi olması gereken bir insana verilen rezil tarih dersleridir. bir çok okulda hem öğretmenler dersten soğutur hemde müfredat hep yetersizdir.

kitaplarda başta asya hun devletinden şöyle bir bahsedilir sırasıyla göktürk ve uygurlar anlatılıp bir anda karahanlılara geçilir. abi sen katlettin bi tarihi. avrupa hun batı hun ve ak hun'u direk atladığın yetmiyor birde anlattıklarınında aslında hiçbişeyini anlatmıyosun. bir tek adını öğreniyoruz. göktürkerlin iki defa kurulduğundan, kürşad ihtilallin den bahset biraz da. olmaz anlatırsa allah günah yazar.

uygurlardan da sonra bir anda kendimiz türk-islam devletlerinde buluruz. kardeşim hani nerde hazarlar, peçenekler, kıpçaklar, oğuz yabgular?

sonra sanki dünyadaki tek türk devleti bizmişiz gibi yalnızca osmanlı ve sulçuklu anlatılır. ne harzemşahlardan ne de safevilerden bahsedilir...

milli mücadelenden sonrada bir ünite de çok rahat diğer türk cumhuriyetleri anlatılabilecekken anlatılmaz. insanlar türkmenistan bayrağı hangisi, kazakistan bayrağı hangisi bilmeden büyürler.

yazık.. çok yazık bu gençliğe.. bu nesile..

türk ırkı sağolsun!