bugün

tosfed

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED), TC Gençlik ve Spor Bakanlığı - Spor Genel Müdürlüğü (SGM) ve Uluslar arası Otomobil Federasyonu (FIA) tarafından tanınan, Türkiye'de otomobil sporlarıyla ilgili yönetici konumunda bulunan resmi kurumdur.

Türkiye'de, otomobil sporları organizasyonlarını Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), Uluslararası Karting Federasyonu (CIK-FIA) kural ve yönetmeliklerine mümkün olduğu ölçüde bağlı kalarak yürütmek, geliştirmek, yurt sathına yaymak ve uluslararası organizasyonlarda başarılı sonuçlar sağlamaktan sorumlu olan federasyon, hem FIA'dan hem de SGM'den gelen yetkilerin birleşmesi sayesinde, Türkiye'de otomobil sporlarıyla ilgili tek resmi - yönetici organdır.

TOSFED, Türkiye'deki otomobil sporlarının esaslarını belirleyen sportif ve idari 'Ulusal Talimatlardan' oluşan Kurallar Kitabı'nı her sezon için yayınlar ve bu kitaba göre, farklı yarış branşlarının sportif ve teknik açıdan yönetimini elinde bulundurur. TOSFED'in Kurallar Kitabı, her yıl Spor Kurulu tarafından yapılan kapsamlı bir çalışmanın ardından hazırlanmakta ve Yönetim Kurulu tarafından onaylandıktan sonra yürürlüğe girmektedir.

Yeni başkanı Demir Berberoğlu'dur

http://www.tosfed.org.tr/...kani-demir-berberoglu.asp
güncel Önemli Başlıklar