bugün

türk hakemleri

türk futbolunun gelişememesinin ana sebebidir türk hakemleri.

korkak, kıç yalayan ve her zaman güçlünün yanında olmayı seçenlerdir.

türkiye'de bir lig maçında çalınan faullerin yarısından fazlası avrupa'nın herhangi bir liginde kesinlikle çalınmaz. e haliyle futbolcularımız da avrupa kupası maçlarında " faul değil mi ya " diye hakeme bakmaktan, oyunu bırakmaktan top oynamaya vakit bulamıyorlar.

bu yüzden yediğimiz kontra atak sayısını saymayı bile denemedim.

futbolcuyu tembelliğe, karı gibi oynamaya, sırtını hakeme yaslamaya, büyük takımda oynuyorsa hakemi kendi arkasında bir güçmüş gibi görmeye teşvik ederseniz bizden tabi ki de bir bok olmaz. " bizim ligimizde futbol neden hızlı oynanmıyor, futbolcular neden durarak oynuyor " diye sorarsınız kendinize.

açsınlar bir norveç ligini, iskoçya ligini ya da ne bileyim izlanda ligini falan izlesinler futbol nasıl oynanıyor. bak farkındaysan serie a, premier league ya da ligue 1 demedim. orada zaten top oynatmaya çalışıyor hakemler; oyunu zırt pırt kesmeye, her kafa topuna, arkadan her ittirmeye ya da omuz omuza mücadeleye faul çalıp ne şiş yansın ne kebap, ben paramı alıp eleştirilmeyeyim de demeye değil.

sonra da vay efendim bizim hakemlerimiz neden avrupa'da görev alamıyor da allah'ın izlandalısı görev alıyor dersin. he amına koyayım bir sen doğru biliyorsun zaten.

sırf bu hakemler yüzünden açıp maç izlemiyorum lan yemin ediyorum bak.

hele ki o dünyayı kurtarıyormuşçasına takındıkları ciddi yüz ifadesi ve kendilerini lord zannetmeleri yok mu beni çileden çıkarıyor amk.